avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Situatie concediere; Salarii compensatorii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Situatie concediere; Salarii compensatorii?

Buna ziua,
Sunt pus in situatia in care voi fi concediat de catre compania la care sunt angajat pe motivul incheierii proiectului si lipsei de activitate.
M-ar interesa cum sta treaba mai precis cu salariile compensatorii mentionate prin codul muncii. Cum pot afla daca am dreptul la ceva de genul din partea companiei? Se practica intr-adevar aceasta oferta de compensatii?
Daca este cineva dispus sa ofere putina asistenta pro-bono pe acest subiect, imi puteti scrie mesaj.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 19 Noiembrie 2024
Art. 67 c.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii/la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. vreau sa prezint putin cazul meu. compania la care ... AmeliaSt AmeliaSt Buna seara. Vreau sa prezint putin cazul meu. Compania la care lucrez se vinde. Avem un contract colectiv de munca cu salarii compensatorii. Daca noul angajat ... (vezi toată discuția)
Firmele private la desființarea unui departament si concediere ... Isaboss Isaboss Firmele private la desființarea unui departament si concediere in masa sunt obligate sa dea salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Important - salarii compensatorii Cotiii Cotiii Bună seara Cu respect vin și eu cu o întrebare : Dacă am ajuns în pensie de invaliditate grad 3 printr-un accident în afara orelor de program și ... (vezi toată discuția)