avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMPORTANT - salarii compensatorii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMPORTANT - salarii compensatorii

Bună seara
Cu respect vin și eu cu o întrebare :
Dacă am ajuns în pensie de invaliditate grad 3 printr-un accident în afara orelor de program și mi-am dat demisia ne putând să mai continui să muncesc , ași putea primi și eu salarii compensatori din partea firmei ?
Menționez că colegi care au esit la pensie limita de vârstă au primit 2 salarii compensatori și eu am activat 15 ani în cadrului acestei firme.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Ultima modificare: Vineri, 29 Septembrie 2023
Cotiii, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 30 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 67
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, precum si in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii sau la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firmele private la desființarea unui departament si concediere ... Isaboss Isaboss Firmele private la desființarea unui departament si concediere in masa sunt obligate sa dea salarii compensatorii? (vezi toată discuția)
Situatie concediere; salarii compensatorii? numenortech5 numenortech5 Buna ziua, Sunt pus in situatia in care voi fi concediat de catre compania la care sunt angajat pe motivul incheierii proiectului si lipsei de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier ... Arcimboldo Arcimboldo Buna ziua, Sunt angajat intr o multinationala pe postul de consilier client voce si proiectul pe care lucrez se inchide. Mi s au propus niste proiecte ... (vezi toată discuția)