avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiul militar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiul militar

am o mica nelamurire: la stabilirea sporului de vechime se ia in considerare stagiul militar? daca da,unde pot gasi asta in legislatie?.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 13:07, 21 Octombrie 2009
@amramos
De acord, cim se suspenda si in cazul concediului medical si aceasta perioada se ia in calcul. CIM se suspenda si in cazul CFP si perioada nu se ia in calcul. In cazul serviciului militar suspendarea s-a facut in baza unei legi speciale care ii asigura drepturile. In cazul arestului este culpa salariatului.
Art.49 “(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin cont racte individuale de muncă sau prin regulamente interne.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul militar obligatoriu este considerat vechime in munca? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Am efectuat stagiul militar obligatoriu timp de un an in perioada 1997-1998.Va rog sa-mi spuneti daca el,este considerat vechime in munca.Se ia in calcul doar ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)
Vechime în munca ioanadenisa ioanadenisa Bună ziua. Menționez ca am făcut stagiul militar în perioada 2001-2002 după care m-am angajat cu carte de munca. Vreau sa știu dacă acest an întra la ... (vezi toată discuția)