avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot afla dacă un imobil a fost înstrăinat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot afla dacă un imobil a fost înstrăinat?

Bună dimineața ! Cum sau unde se poate afla dacă un imobil a fost instrăinat ? Am auzit discuții din alte surse că o rudă mi-ar fi vândut proprietatea in lipsă.Imi puteți oferi vreo informatie ? Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 14:31, 12 Februarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti proprietar de drept al b unului imobil si detineti document de proprietate,cam greu sa fi avut loc tranzactionarea dreptului de proprietate fara acordul si fara semnatura dv-asta in cazul in care nu ati incheiat procura in favoarea rudei suspectate
Puteti sa va edificati solicitand relatii la administratia fiscala si la ocpi
Sunt succesorul principal in acte al bunului,dar fiind plecat din țară nu potafla alte amănunte
Imobilul se află in mun.Constanta
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
gi-jane2, moderator
Buna ziua!
Va puteti prezenta la un notariat de pe raza judetului unde dejunctul a avut ultimul domiciliu si sa faceti o cerere prin care veti solicita interogarea bazei de date cu privire la existenta unor posibile acte in legatura cu transmiterea dreptului de proprietate al imobilului respectiv, daca s-au facut demersuri pentru succesiune, certificate de mostenitor, etc.
Chiar si pentru dezbaterea succesiunii in instanta va trebuie acel act cu interogarea de la notariat. Acum cativa ani costa 60 lei. Nu mai retin cum se numeste actul, dar notarul trebuie sa stie.
Alta cale nu cunosc sa existe in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mac6 mac6 Sunt instiintat dupa aproape sapte ani de decesul unei rude.Este o fapta care pedepsibila aceasta lipsa de diligenta a celorlati mostenitori care nu au anuntat ... (vezi toată discuția)
Abandon de proprietate crazycosmyn crazycosmyn BUNA, as avea o intrebare, mama mea are un act de proprietate 1/3 in cat mai are 2 frati cu acelasi tip de contrat, este un act de mostenire de la parinti ... (vezi toată discuția)
Dreptul la moștenire al nepotului: poate deschide succesiunea după bunica lui, dacă ea a avut o relație de concubinaj cu un bărbat căruia i-a făcut un act (posibil comodat) pe casă? Camisto Camisto Bunica fiului meu a decedat iar in ultimii 8 ani a avut o legatura cu un barbat. Acum vreo 2 ani a facut un act...cred ca de comodat cu nepotul acestuia, ... (vezi toată discuția)