avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Un bun mobil utilizat de debitor poate fi executat?
Discuție deschisă în Executare silită

Un bun mobil utilizat de debitor poate fi executat?

Buna ziua. As dori sa stiu daca autoturismul cu care circula un debitor care nu are nici carte de identitate si niciun bun mobil sau imobil pe numele sau poate fi sechestrat de catre executorul judecatoresc pentru a obtine suma de bani cu care acesta este dator creditorului intr-o executare silita. Multumesc! Mentionez ca autoturismul este proprietatea personala a mamei sale, dar numai acesta circula cu el.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 08:40, 13 Februarie 2018
Nu. Doar bunurile mobile și imobile care se află în proprietatea de drept a debitorului constituie gajul creditorilor. Cu alte cuvinte, nu vă pot executa silit pe un bun a cărui proprietate nu o dețineți.
Nu pot face obiectul executarii silite decat bunurile debitorului aflate in evidenta fiscala a acestuia
Nu se poate. Daca debitorul nu este solvabil nu aveti ce recupera de la el. Daca nu are bunuri proprii la fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)
Executare silita auto tarabel tarabel Poate fi obiectul executării silite de catre ANAF sau executor judecătoresc un autoturism pentru care am acte de vânzare cumpărare de la un birou auto dar ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sechestru asigurator Andrei.Ionut Andrei.Ionut Salut! Am cateva întrebari. 1. În cazul unei executări silite la ce apelează executorul prima data proprie pe salariu, sechestru asigurator pe mașină ... (vezi toată discuția)