avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita auto
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita auto

Poate fi obiectul executării silite de catre ANAF sau executor judecătoresc un autoturism pentru care am acte de vânzare cumpărare de la un birou auto dar autoturismul nu a fost radiat si trecut pe noul proprietar?Eu fiind in calitate de vânzător si urmând sa fiu executat silit. Actele sunt din anul 2015
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 03:07, 27 Noiembrie 2017
Conform dispozitii in vigoare creditorul poate solicita recuperarea debitului/prejudiciului inclusiv prin procedura de executare silita a debitorului
Autoritatile competente pot dispune procedura de recuperare prejudiciu asupra bunurilor in evidenta debitorului,bunuri mobile,imobile,drepturi salariale,conturi,etc
Atat timp cat dv figurati in evidenta fiscala cu bun mobil,creditorul are dreptul sa dispuna masura executarii silite asupra bunului respectiv
Atat timp cat in evidente figurati drept proprietar pe bunul mobil,autoritatile nu au de unde sa cunoasca ca dv ati instrainat bunul dar nu ati finalizat procedura de radiere din evidenta fiscala
In speta,creditorul ,executorul judecatoresc,urmeaza sa constate ca in fapt bunul mobil=vehicul a facut obiectul unei tranzactii,dv nu mai detineti in fapt si in drept calitatea de proprietar al vehiculului si va incerca recuperarea prejudiciului prin executarea altui bun in evidenta dv fiscala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism AlSoryn AlSoryn Buna ziua, Am instrainat un autoturism unei cunostinte printr-un act de vanzare-cumparare, acesta stiind ca nu-i pot da certificatul fiscal ( am o oprire pe ... (vezi toată discuția)
Un bun mobil utilizat de debitor poate fi executat? Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna ziua. As dori sa stiu daca autoturismul cu care circula un debitor care nu are nici carte de identitate si niciun bun mobil sau imobil pe numele sau poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe autoturisme epigonii1 epigonii1 Buna ziua. Am primit un proces verbal referitor la executarea silita a celor 2 autoturisme pe care le detinem. Creditul facut la BCR a fost achitat in 2007 ... (vezi toată discuția)