avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Avizul din partea Directiei Agricole pentru ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Avizul din partea Directiei Agricole pentru finalizarea unui PUZ este condintionat de plata taxei de scoare din domeniu agricol?

Buna ziua,

Va rog, sa mi spuneti daca este legal ca cei de la Directia Agricola sa nu ne elibereze avizul favorabil necear pentru finalizarea unui PUZ.... noi am platit studiu pedologic cerut de ei ( terenul este incadrata in clasa III)?
Ne au trimis un document cu suma care o datoram pt ameliorarea a fondului funciar ( taxa de scoatere din extravilan).... Aceasta taxa nu ar trebui sa o platim dupa ce PUZ este aprobrat?

Cu stima,
Alexandru
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 00:04, 14 Februarie 2018
din punctul lor de vedere urmeaza sa distrugeti pasunea/arabilul/fneata sau livada (terenul agricol) "Ei" urmand sa recupreze aceasta paguba din "alte terenuri" cea ce implica un cost=taxa, Pana nu primesc "taxa" nu va dau voie sa distrugeti terenul agricol adica nu primiti avizul pentru PUZ. Aviz care inseamna deja scoaterea din circuitul agricol al terenului.
Am inteles .
Din cate am auzit pana nu de mult se aproba PUZ ul si doar apoi se scotea din circuit. Puteti sa mi spuneti care este legea care face menitiune la acordarea avizelor si etapaele ?

Multumesc pentru raspuns!
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul și de elaborare și actualizare a documentațiilor de urbanism din 26.02.2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren extravilan in teren intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti cum pot construi o casa pe un teren extravilan. Mai exact: am un cumparat un teren extravilan, care este la strada ... (vezi toată discuția)
Pamant intravilan - intrebari ovidiu_diac ovidiu_diac Buna seara tuturor, Vreau sa cumpar un pamant de casa de peste 6500mp dar este inregistrat ca extravilan(nefiind in oras ci undeva linga o padure ca si ... (vezi toată discuția)