avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ANAF (TVA pe vanzare-cumparare masini)
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ANAF (TVA pe vanzare-cumparare masini)

Buna ziua!

Am urmatoarea situatie:

Acum cativa ani am vandut catre un bijnitar o masina luata in leasing.
La care la momentul vanzarii mai aveam de plata aprox 5000 Euro cu tot cu TVA.

Pt ca nu mai puteam plati rata lunara, m-am inteles cu bijnitarul si acesta a achitat-o in numele meu(fara o dovada scrisa), dupa care am facut contract vanzare-cumparare intre mine si el.

Acum se pare ca a intrat ANAF-ul pe fir si ii cer socoteala bijnitarului pentru toate masinile vandute de-a lungul timpului in ce priveste TVA-ul, motiv pentru care m-a contactat si mi-a cerut sa ii dau o declaratie cum ca el a achitat in numele meu catre firma de leasing masina mea si deci va avea o dovada ca a achitat TVA la aceasta masina.

Pentru ca nu as vrea sa ma amestec in problemele lui intrebarea mea este:

Faptul ca a cumparat de la o persoana fizica(eu) nu inseamna ca masina avea deja platit TVA-ul si deci nu ar mai avea nevoie de o dovada suplimentara?

si

Daca dau aceasta declaratie intradevar il va ajuta in a se "acoperi" in ce priveste TVA-ul sau nu?
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
sirallan999, utilizator

Alte discuții în legătură

Tva de plata oanacosmin03 oanacosmin03 Buna ziua, Tatal meu a fost supus unei inspectii fiscale pentru comert cu masini si a fost declarat persoana impozabila si platitoare de TVA deoarece a ... (vezi toată discuția)
Executare silita pfa vibana vibana Buna ziua, Ca PFA neplatitor de TVA am depasit in 2008 plafonul de 35000 euro (si nu am declarat din vina mea) iar acum in ianuarie 2010, in urma ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la financiar ozopher ozopher Buna ziua. Am 3 masini inmatriculate pe numele meu si sunt deja vandute de cativa ani fara a face actele de vanzare si nici nu ii mai gasesc pe cumparatori, sa ... (vezi toată discuția)