avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita PFA
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita PFA

Buna ziua,

Ca PFA neplatitor de TVA am depasit in 2008 plafonul de 35000 euro (si nu am declarat din vina mea) iar acum in ianuarie 2010, in urma controlului financiar mi s-a spus ca trebuie sa platesc statului TVA-ul colectat, adica vreo 300 milioane lei vechi (activitatea mea este comert cu amanuntul iar toate produsele ce le-am vandut, le-am cumparat la randul meu cu TVA, evident. Asadar statul a incasat o data TVA-ul. Acum il mai vrea o data).
Cum, profitul meu net este mic (pe 2008 am iesit in pierdere pentru ca mi-am achizitionat o masina in leasing), a plati TVA-ul colectat + penalizari, m-ar transforma practic in sclavul statului roman, adica, chiar daca incerc sa platesc esalonat, datorita penalizarilor, la sfarsitul anului cam tot cu 200 milioane voi ramane de plata).
Intentionez sa imi inchid activitatea si sa-mi iau o slujba.
Statul, in lacomia lui, doreste evident sa isi recupereze banii. Prin urmare doresc sa stiu cum poate sa ma urmareasca silit dupa ce imi inchid activitatea si dupa ce ma voi angaja ? Imi pune proprire pe salariu ?
In ceea ce priveste bunurile inregistrate pe PFA sunt o masina (am terminat la ea leasingul in 2007), masina inca in leasing (din 2008) si atat. Am avut cheltuieli la sediul in care imi desfasor activitatea (este pe numele socrilor mei), adica am reparat acoperisul casei si am zugravit-o. Pot fi socrii mei atacati in vreun fel ?
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Pfa depasire plafon 35000 vibana vibana Buna ziua, Am aflat cu stupoare, de la controlul financiar de acest plafon , pe care eu il stiam de 2 miliarde de lei vechi. In fine, situatia este ... (vezi toată discuția)
P.f.a. - control fiscal dupa radiere boascaelena boascaelena un pfa radiat din registrul comertului in anul 2008 mai poate fi verificat in 2010?mentionez ca la verificare mi-au scos si tva de plata,depasind plafonul de ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasit plafon 35000 euro x-men x-men Buna seara, Am si eu o intreabare urgenta, daca puteti sa ma ajutati va rog: Eu lucrez in domeniul IT si activatatea PFA-ului pe anul acesta a constat in ... (vezi toată discuția)