avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Factura mare Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Factura mare Enel

Buna ziua!Am achizitionat in luna oct.2017 un apartament si nu am schimbat sau facut contract cu Enel pe numele nostru din lipsa de timp,copil mic,servici etc, si am considerat ca nu va fi nici o problema,urmand in scurt timp sa-l schimbam. La sf. lunii ianuarie 2018 au venit cu citirea contorului cei de la enel,dupa care am primit o factura imensa de 1230 de lei care este formata din regularizari,consum,estimari certificate verzi etc. incepand din luna ianuarie 2017. Luand legatura cu cei de la enel ne-au spus ca aceasta suma este mare din cauza ca nu s-a citit citit contorul la timp, nu s-a dat index-ul de fostii utilizatori.(intrebarea e cum de intr-un an de zile nu au primit factura de regularizare?!) Noi de cand locuim din noiembrie 2017,am achitat facturile cu sume de 50-100 de lei.Pentru a a ne furniza in continuare energie electrica ne obliga sa achitam factura de 1230 lei, desi consumul nu este al nostru,sau daca este, e doar o mica parte adica regularizare noiembrie-dec-ianuarie si nu pe tot anul.Fostul proprietar nu vrea sa plateasca,nu se mai poate lua legatura cu el sub nici o forma,iar enel-ul ne obliga sa platim si apoi sa facem preluare de ctr. Se poate face un contract nou,fara sa fim obligati legal sa achitam factura avand in vedere faptul ca cheltuielile respective nu ne apartin?nu avem posibilitatea sa o achitam,dar in acelasi timp nu vrem sa ne intrerupa furnizarea energiei electrice si sa platim si penalizari. Va multumesc mult si astept raspunsul dumneavoastra!O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Xdx92@yahoo.com , utilizator 16:33, 4 Ianuarie 2019
Daca nu reusiti schimbarea titularului contractului, nu aveti decat sa achitati suma pretinsa la plata, dupa care sa va indreptati cu actiune impotriva fostului proprietar pentru....
Mereu voi cei de la Enel nu sunteți dev vina cu nimic... Dar nici nu faceți nimic pt oamenii cu sesizări în privința consumului de energie electrica care este mare om comparație cu ce consumă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura energie electrica mare Ana Maria Br Ana Maria Br Buna ziua! Am cumparat in luna octombrie 2017 un apartament iar acum in ianuarie 2018 dupa cititea contorului de catre un angajat Enel,a venit factura la ... (vezi toată discuția)
Factura energie electrica mare Ana Maria Br Ana Maria Br Buna ziua! Am cumparat in luna octombrie un apartament iar acum in ianuarie dupa cititea contorului de catre un angajat Enel,a venit factura la energie ... (vezi toată discuția)
Furnizor energie electrica - regularizarea la 3 ani si factura aberanta rabina rabina Buna ziua, Din iulie 2011 locuiesc in chirie si am un consum foarte mic de energie electrica. Plata medie, la 2 luni era de 70 lei. Pana in 23.01.2013, ... (vezi toată discuția)