avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli comune

Dacă un proprietar deține 2 apartamente în cadrul unul asociație de proprietari trebuiască plătească cheltuieli comune la ambele apartamente?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:00, 12 Februarie 2018
Cu siguranta,da!
Toti proprietarii au obligatia sa plateasca lunar, conform listei de platä a cheltuielilor asociatiei de proprietari, in avans sau pe baza facturilor emise de furnizori, cota de contributie ce le revine Ia cheltuielile asociatiei de proprietari, inclusiv cele aferente fondurilor din asociatia de proprietari.
Niciun proprietar de apartament sau de spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta nu va fi exceptat de Ia obligatia de a contribui Ia plata cheltuielilor comune, ca urmare a renutanii Ia folosirea unei parti din proprietatea comuna, a abandonarii apartamentului sau a spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta or in alte situatii.
Ultima modificare: Luni, 12 Februarie 2018
Raluca Iliescu, Avocat
Care ar fi motivul pentru care nu ar plati parti comune din moment ce pentru fiecare proprietate are cota parte indiviza, posibil chiar diferita?
Proprietarii detin obligatia sa achite cote lunare de intretinere pentru fiecare proprietate pe care o detine intr-un imobil
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada ca in cazul in care un proprietar detine mai multe proprietati intr-un condominiu sa fie exonerat de la obligatia platilor lunare de itretinere aferente fiecarei proprietati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza pe parcare, piscina si sala de fitness Ancagnn Ancagnn Buna ziua, am cumparat un apartament intr-un bloc rezidential si un loc de parcare. Am inteles de la administrator ca se aplica cota indiviza si pe acel loc ... (vezi toată discuția)
Acoperisul, parte comuna ivanvintilica ivanvintilica Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente pe o scara cu P+4 etaje.Ocup un apartament la etajul4. Problema mea este ca izolatia de sus s-a deteriorat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune Î.c.e Î.c.e Un proprietar locuiește la fiica sa care face parte din aceiași asociatie de proprietari ...acel părinte este obligat sa plătească cheltuieli comune pt ... (vezi toată discuția)