avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorţul după doi ani de neconvieţuire in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorţul după doi ani de neconvieţuire in fapt

Bună seara!
Sora mea nu mai locuiește de doi ani și patru luni împreună cu soţul ei.
Intenţionează să divorţeze dar certificatul de căsătorie este la soţ iar acesta este plecat de cateva luni în străinătate.
Cum se poate rezolva problema in acest caz?
Vă mulţumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:11, 13 Februarie 2018
Doamna va merge la Serviciul de Stare Civilă unde s-a încheiat căsătoria şi va cere un duplicat după Certificatul de căsătorie, îl declară pierdut pe cel original.
Trebuie să vadă cum își motivează in concret acțiunea.
Trebuie analizată si culpa soțului.
Despărțirea în fapt ajuta la divorț dar va trebui să îl si citeze în străinătate.
În astfel.de cazuri este bine sa ii redacteze un avocat acțiunea de divorț pentru a nu avea probleme la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate desface casatoria-eu locuiesc in germania misha_misha33 misha_misha33 Locuiesc de un an in Germania si doresc sa divortez. sotul meu nu e de acord, desi suntem despartiti in fapt de un an ce trebuie sa fac sa il pot ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere, duplicat anndreeaandaa anndreeaandaa salut fiica mea are un copil dintr-o relatie sau despartit insa certificatul de nastere aramas la el nu vrea sa il dea am fost la politie insa ei au spus ca ... (vezi toată discuția)
Duplicat certificat casatorie pentru inregistrare in bulgaria Stema28 Stema28 Cetatean bulgar casatorit in Romania cu cetatean roman si tata a unui copil nascut in Romania incearca sa inregistreze certificatele casatorie/ nastere in ... (vezi toată discuția)