Buna ziua.Am primit o decizie de desfiintare a postului meu ca urmare a situatiei economico financiare etc...in care mi se comunica ca bebeficiez de un preaviz de 15 zile..(apoi am aflat si eu si anagajatorul ca e vorba de 20 )...iar la expirarea preavizului...voi primi decizia de incetare.
Mai am cateva zile...din preaviz...eu nu am fost la serviciu ,,,pentru faptul ca angajatorul a si a mi a spus ca nu mai are rost sa vin..i am predat cheia si ce mai trebuia...si a zis ca ne vedem peste 15 zile..pentru salariu si decizie
Intrebari:
1)l am sunat si a aflat si el ca 20 de zile trebuie si a zis ca ne descurcam atunci cu salariul si deciZia
Cu ce articol trebuie scrisa decizia,,,avand in vedere ca nu e de comun acord?
2)plata se face la zi adika luna sept + preavizul....+ un salriu compensatoriu conform CCmUNN?
3)trebuie sa semnez o fisa de lcihidare...sau statul pe sep...si astept pt celalte?
4) daca imi da decat o parte din bani ...si zice sa mai trec...oricum nu cred ca mai iau si salriu compensatoriu...firma e mica ca angaajti.(5) .dar cu CA destul de mare...eu as vrea sa ma inteleg,,,si sa plec in conditii bune..daca nu ,,,ce sa fac?
eu trebuia sa iau salraiul de pe 15 octombrie dar m a amanat ca sa rezolvam tot....
trebuie tot rezolvat cand imi da decizia?...ma gandesc sa nu ma mai amane cu banii,,,,ca apoi eu in 30 de zile tre sa fac dosarul pt somaj...
Articoul este 65 alin. 1) Codul muncii.
aveti dreptul la un termen de preaviz de 20 de zile lucratoare in care puteti sa va prezentati la servici, la o compensatie de cel putin un salariu lunar (salariul pe care l-ati avut), plata zilelor de concediu neefectuat etc. In decizie trebuie sa scrie si ca vi se acorda o compensatie, care va fi platita odata cu incetarea contractului de munca.
La inmanarea deciziei de cocnediere, care se va face in baza art. 65 (1) din Codul muncii, angajatorul trebie sa va mai dea urmatoarele acte:
1. decizia de cocnediere
2. carnetul d emunca inchis si vizat de ITM
3. adeverinta de somaj (formular tip) cu veniturile realizate pe ultimele 12 luni - necesara ptr calcularea indemnizatiei de somaj
4. nota de lichidare, cu specificarea nu mai aveti datorii catre angajator.
De asemenea, trebuie sa va dea TOATE drepturile la zi (salariu septembrie, salariu octombrie, zile CO neefectuate de anul trecut daca este cazul si din acest an) inclusiv salariul compensatoriu.
multumesc pentru raspuns...compensatie va fi acel salariu + zilele de concediu neefecutat ?si daca nu va scrie de compensatie?...concediu am luat 10 zile lucratoare,,,cam asa pe fiecare an( asa e la patron in romania)...mai trebuie sa semnez ceva cand iau decizia...in afara de stat de plata sau suma care trebuie sa o iau....va fi o fisa de lichidare..?
deci ideea este ca trebuie sa rezolv cu toti banii. decizia o voi lua ca oricum va fi stampilata la ITM...si semnez ca suma ce mi se da (normal)...dar daca suma ma nenultumeste....ca io vreau sa ma despart pe cale amiabila...sa nu mai complic lucuririle...
sunt convins ca nu voi lua tot...dar undeva la mijloc as vrea si sa plec sa ne strangem mana..daca se poate asta
Daca aveti nemultumiri ref suma cred ca puteti sa puneti o intrebare, asa.....in spirit inocent (ca sa nu stricati relatiile) cum ca nu prea intelegeti din ce este formata suma si daca doreste cineva sa va lumineze?
Decizia de concediere o veti semna in sensul ca veti scrie pe ea ca ati primit un ex, veti semna si veti pune data.
pai carnetul de munca este la itm,,,,nu de acolo trebuie sa l ridic..e firma mica...(5 anagajati)....probabil o sa l ridic eu pe baza deciziei ..nu?
si in decizia de incetare a CIM...acola va scrie suma?daca nu sunt de acord cu suma..nu iau decizia?...adev de somaj i am dat o pt a fi compeltata la timp,iar nota de lcihidare probabil o voi face eu atunci repede pe calc:).