avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Sora mea a decedat in 1987,ramand fiica ei in viața..poarta numele
tatălui care a abandonat o și a stat in casa de copii pana la vârsta de 18.As dori sa știu ce drepturi are ea la casa bunicilor după mama??Ce valoare din avere trebuie sa i se acorde nepoatei mele?va multumesc
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:14, 13 Februarie 2018
Depinde câți sunt mostenitori cu vocatie care accepta moștenirea în termenul legal.
Moatenitori sunt eu și sora mea care a decedat...atât..alți frați nu avem..ma intereseaza ce drepturi are fata surorii mele decedate la averea părinților mei..eu am făcut îmbunătățiri la casa de peste 10000 de euro..părinții mei trebuie sa mi facă un act de vânzare cumpărare pe toată averea ca sa nu am probleme prin tribunal??acum ambii parinti sunt in viata

VALENTINA MITEA a scris:

Depinde câți sunt mostenitori cu vocatie care accepta moștenirea în termenul legal.

Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
dayana5143, utilizator
Actele de vanzare-cumpărare nu se mai întocmesc fictiv, trebuie sa se atașeze dovada platii, altfel sunt lovite de nulitate.Sa va facă donație pt.o cota care sa acopere îmbunătățirile plus rezerva.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
avvalentina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune cu ambii parinti decedati ContSters98963 ContSters98963 buna ziua as dori sa stiu cum trebuie procedat daca ambii parintii sunt decedatii mai am doua surori decedate care au cate 2 copii 1) primul decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiunea după 7 ani (3 moștenitori minim) andr87 andr87 Bună ziua! Vrem să facem succesiunea după tata (decedat în 2010). Scopul e ca mama (adică soția / co-proprietar) să devină moștenitoare. Eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire pamant si cumparare in baza legii 112/1995 ionut simion ionut simion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste lamuriri. Parintii au decedat in 1995. In curtea lor era si casa surorii mele. Nu stiu exact pentru ce suprafata ... (vezi toată discuția)