avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Schimbare factură de pe persoană juridică pe ...
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Schimbare factură de pe persoană juridică pe persoană fizică. Are voie comerciantul să facă această modificare?

As dori sa stiu la cine pot apela pentru schimbarea unei facturi din persoana juridica in persoana fizica dupa ce am achizitionat o masina de spalat iar firma la care am facut plata nu este de acord cu acest lucru (factura a fost emisa pe data 01 februarie 2018).Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: sorinakesori , utilizator 13:07, 19 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cele doua parti, persoana juridica pe care s-a facturat din gresala si persoana fizica pe care se vrea facturarea, vor solicita in scris acest lucru furnizorului iar acesta nu poate decat sa se conformeze. Va storna factura emisa gresit si va emite o noua factura.

Nu va mai lasati intimidati de prostii emise de comoditatea furnizorilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca poate, dar sunt unii care nu vor pentru ca au un contabil tembel. Eu am primit o factura de la un comerciant dupa livrarea marfii. Mi-a facut factura pe persoana fizica si i-am cerut sa o faca pe firma. Nu a vrut contabilul. E cel mai absurd lucru care mi s-a intamplat. De aproape un an inca astept factura. De platit nu am platit-o.
Va multumesc!
Vedeti ca facturile pentru luna februarie mai pot fi emise pana pe 15 martie, conform codului fiscal.

Acum mai conteaza si daca exista un contract de vanzare-cumparare si cine a facut plata (daca s-a platit din contul firmei, chiar si cu un card bancar), s-ar putea totusi cumparator sa fie firma, oricat ati vrea sa ziceti altceva.

Cred ca v-ati razgandit pe motiv de garantie...
Am platit produsul personal cash la livrare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert on line Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Cum se poate inregistra in contabilitate un produs vandut on line,trimis prin curier sau serviciu de curierat? Produsul sa il expediez cu o factura proforma ... (vezi toată discuția)
Valoarea stampilei si semnaturii clientului pe factura emisa de furnizor trinity_gold007 trinity_gold007 Buna ziua! Am urmatoarea speta: furnizor (SRL) care a trimis preturi unui client (PFA) pentru o marfa, clientul le-a acceptat, au facut contract, termen de ... (vezi toată discuția)
Stornare facturi amg2buc@yahoo.com amg2buc@yahoo.com itbuna dimineata, va rog sa-mi spuneti in daca se pot storna facturi emise in 2013 si 2014,incasate cu chitanta si in ce mod se poate realiza acest ... (vezi toată discuția)