avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Bani pentru ochelari si consult oftalmologic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Bani pentru ochelari si consult oftalmologic

Buna ziua.
M-ar interesa daca se acordarea banilor pentru achizitia de ochelari - pentru angajatii care muncesc la calculator, se acorda o singura data pentru angajat, sau se poate beneficia in fiecare an de acest sprijin.
De asemenea as dori sa stiu daca se poate obtine decontarea de catre firma a consultatiilor oftalmologice.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:26, 13 Februarie 2018
Ochelarii de protectie pentru lucru la calculator pot fi cu sau fara dioptrii.
Daca lucratorul poarta in mod normal ochelari de vedere, iar in urma examinarii medicale la angajare sau periodice, medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale mentioneaza in fisa de aptitudine a lucratorului - apt conditionat, iar conditia este purtare ochelari de protectie pentru lucrul la calculator, acest tip de ochelari se achizitioneaza de catre angajator pentru lucratorul respectiv, iar acesta ii foloseste individual numai la lucrul in fata ecranului de vizualizare. Ori de cate ori este necesara schimbarea acestor ochelari (la recomandarea medicului specialist de medicina muncii) acesti ochelari de protectie se schimba fiind platiti de angajator.
Consultatiile oftalmologice care nu au legatura cu purtarea obligatorie a ochelarilor de protectie pentru lucrul in fata ecranului de vizualizare nu se deconteaza de catre angajator, decat daca acest gen de cheltuieli sunt prevazute in contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma pentru a fi decontate.
Gasiti informatii suplimentare aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudine - corectie optica micutu50 micutu50 Buna ziua, Ma puteti ajuta si pe mine. S-a facut analizele medicale anuale. Pentru anumite persoane s-a scris in fisa de aptitudine \\"Apt - Corectie ... (vezi toată discuția)
Decontare ochelari Daniela niculita Daniela niculita Buna ziua! Lucrez pe funcția de casier la un CAR Pensionari este o unitate non profit, după un control la doctorul oftalmilog mia dat reteta sa imi fac ... (vezi toată discuția)
Control oftalmologic achitat de catre angajator irina_manole irina_manole Buna ziua, Care este suma minima pe care un angajator trebuie sa o asigure pentru controlul oftalmologic si ochelari? Am si o intrebare care ar putea fi ... (vezi toată discuția)