Buna ziua,
In urma cu 15 ani am facut o retea de cartier cu niste prieteni. Reteaua a fost data dupa alti 5 ani lui Mitnet SRL, (alti prieteni cu o retea mai mare). Bineinteles ca nu eista acte. Acum UPC a cumparat Mitnet, toti am plecat din tara si nu mai avea cine sa se ocupe de ea. Cica din oficiu clientii Mitnet se transfera la UPC. Am primit o scrisoare acasa de la UPC, daca platesc prima factura cu UPC inseamna ca vreau sa continui cu serviciile UPC. I-am sunat, le-am spus ca nu doresc, ei continua sa imi trimita facturi. Am cerut rezilierea contractului, s-a inregistrat, ei continua sa imi trimita facturi. Acum sunt contactat si de o firma de recuperari creante, coface, care imi cer banii. Ce e de facut? In conditiile in care eu nu am semnat niciodata nimic cu UPC, din contra, ma straduiesc sa scap de ei.
Consider ca se impune emiterea unei notificari oficiale si transmiterea acesteia prin Confirmare de Primire si continut declarat. In notificare le explicati situatia, faptul ca nu aveti contract cu ei si ca nu doriti sub nicio forma colaborarea. Totodata, din moment ce dvs. nu ati acceptat la plata nicio factura, este evident ca demersurile lor de recuperare a creantei sunt abuzive. Daca nu veti reusi sa rezolvati asa, va trebui sa ii actionati in instanta.
Multumesc mult pentru raspuns. Intre timp i-am mai sunat o data si i-am rugat sa solutioneze cat mai curand posibil. Au zis ca or sa faca o recalculare si o sa rezilieze contractul. Dureaza, ca de obicei, 30 de zile. Revin. Am scris si o petitie la ANCOM intre timp... Nu stiu exact cu firma de recuperare cum sa procedez. De platit nu platesc nimic, pentru ca asta ar insemna ca sunt de acord cu contractul de la UPC.