avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigiu cu vecinii care dețin un bar cu a cărui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigiu cu vecinii care dețin un bar cu a cărui înființare nu am fost de acord, și care le produce disconfort continuu. Cum se poate rezolva această problemă?

Părinții mei au casa perete comun cu alt corp de casă care a fost cumpărată de un cetățean și transformată în bar.La scurt timp, a făcut modificări și a construit bucătărie în spatele casei lipind peretele de o altă cameră de a noastră. Noi fiind de bună credință, nu l am reclamat în decurs de 6 ani decât o singură dată, sperând că v ă înceta. Precizez ca părinții mei sunt foarte bolnavi, cu boli cronice, incurabile si ca din cauza muzicii de la evenimentele pe care le face(nunți, botezuri, majorate, pomeni), neodihna, stresul si presiunea hărțuirea care o face proprietarul asupra părinților, le agravează bolile.Locuiesc si eu cu părinții și baiatul, eu folosesc antifoane pt a diminua zgomotul infernal al muzicii, trepidatiile pașilor de dans , trasul scaunelor si alte zgomote.Baiatul este student, peretele comun cu camera lui, este cel cu bucătăria din care se aud voci, zgomote , fapt pt care băiatul nu poate învăța sau odihni, si pleaca la un vecin. Asta nu e tot.Afara, în special vara, când face grătar, tot fumul este în curte neputând să usuc rufele sau aerisi in casă. Si ca sa nu se termine infernul, vrea să construiască un nivel, pt a face salon de evenimente.Aici, n a mai putut incepe pe ascuns să construiască si i s a spus că îi trebuie acordul nostru. De atunci îl opreste mereu pe tata, aproape obigandu-l să semneze amenințându-ne ca ne da in judecată dacă nu semnal pt că el va antifona tot.Nu pot să cred, că antifonarea oricât de bună ar fi, poate reduce zgomotele, având în vedere că peretele este comun.Va rog din suflet, cum pot rezolva această problemă pt ca părinții mei să fie liniștiți să își ducă bătrînețea si bolile zile bune?Precizez că in acesti 6 ani noi nu i am semnat pt a face restaurant , nu stim ce autorizații are de a fumctiona asa, avand in vedere ca a vrut sa l mituiasca pe tata si ca ne despagubeste sa tacem pt toti anii care ne a terorizat.Pot câștiga în instanță această problemă?Ce trebuie să fac ? Mulțumesc!

Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 12:16, 15 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita interventia autoritatilor atunci cand ”galagia” depaseste limitele impuse de lege.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.Asa cum am scris mai sus, în 6 ani, am reclamat în scris si odata telefonic,când a venit poliția, au "tăcut "jumătate de ora, apoi au început.Proprietarul, fost polițist...probabil, îl cunosc toti fiind orașul mic, mafie cât cuprinde, mi s a spus că local nu rezolv nimic.Asa ca "petrecera" continuă după bunul lui plac .Si tot el ne amenință cu instanța...Nu pot să cred că justiția calcă pe omenia noastră, si mai presus de toate pe sănătatea oamenilor !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti actiona in instanta pe cale civila,conf.art.603NCC si art.612 NCC privind distanta minima dintre constructii.
Faceti un contract prin care el garanteaza un anumit nivel al zgomotului la finalul lucrarilor. Contractul sa fie garantat cu bani depusi in banca. Daca la final e zgomot - il costa atat si atat - cu garantie bancara si totul prin notar. Daca face zid separat la casa, pune geamuri termopan serioase, desparte proprietatile cu un zid inalt si antifoneaza totul, aveti sanse ca zgomotul sa fie mai redus. De ce nu il puneti eventual sa va cumpere o proprietate in alta parte mai buna ca cea de acum si i-o cedati pe aceasta? Nu cunosc cum sunt casele, dar zidurile se pot separa, se pot monta sisteme de antifonare, geamurile se pot pune speciale. Daca zgomotul depaseste masura faceti reclamatie la politie.
Personal nu cred ca zidul e comun; parerea mea este ca aveti doua ziduri alipite pe linia de hotar (doua calcane).

Alte discuții în legătură

Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietate baranmariana baranmariana in 2006 am construit o casa p+e+m, proiectul fiind pe limita de proprietate din cauza pot existent fiind un teren cu a suprafata destul de mica;la ... (vezi toată discuția)
Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere ... atentu atentu Am un vecin care şi-a ridicat cu câţiva ani în urmă o încăpere cu destinaţie de bucătărie de vară în spatele casei mele, lipită de peretele casei ... (vezi toată discuția)