avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Modificarea cuantumului ajutorului social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Modificarea cuantumului ajutorului social

Buna Ziua,

Mama mea are un ajutor de handicap de 280 de lei si un ajutor social in valoare de 62 de lei, ieri a primit o scrisoare acasa de la Primaria Municipiului Sibiu in care i se spune ca i se va taia din data de 01.01.2018 din ajutorul de handicapt 30 de lei ramanand cu suma de 250 de lei si din ajutorul social din data de 01.02.2018 de la suma de 62 la suma de 10 lei pe luna.

As dori sa fac o contestatie pentru ca mama mea locuieste in chirie impreuna cu fratele meu de 11 ani singura si nu beneficiaza de alti banii in afara de accestia. Ajutorul de handicap si ajutorul social e singurul venit al ei pe luna. Ea are grad de handicap accentuat si nu poate sa lucreze numai 4 ore pe zi dar nimeni nu o angajeaza datorita bolii ei.
Oricum cu suma de 342 lei pe luna abia poate supravietui si acuma i se va taia si din accea suma.
Va rog frumos puteti sa-mi dati un sfat la ce as putea sa fac? Ce acte trebuie sa am ca sa fac o contestatie?

Va multumesc.

Am uitat sa precizez eu locuiesc separat de ei impreuna cu sotul meu si eu imi mai ajut cu cat pot pe luna ca sa aibe ce manca.
Cel mai recent răspuns: cristina_aaa , utilizator 14:26, 15 Februarie 2018

Buna Ziua,

Mama mea are un ajutor de handicap de 280 de lei si un ajutor social in valoare de 62 de lei, ieri a primit o scrisoare acasa de la Primaria Municipiului Sibiu in care i se spune ca i se va taia din data de 01.01.2018 din ajutorul de handicapt 30 de lei ramanand cu suma de 250 de lei si din ajutorul social din data de 01.02.2018 de la suma de 62 la suma de 10 lei pe luna.

As dori sa fac o contestatie pentru ca mama mea locuieste in chirie impreuna cu fratele meu de 11 ani singura si nu beneficiaza de alti banii in afara de accestia. Ajutorul de handicap si ajutorul social e singurul venit al ei pe luna. Ea are grad de handicap accentuat si nu poate sa lucreze numai 4 ore pe zi dar nimeni nu o angajeaza datorita bolii ei.
Oricum cu suma de 342 lei pe luna abia poate supravietui si acuma i se va taia si din accea suma.
Va rog frumos puteti sa-mi dati un sfat la ce as putea sa fac? Ce acte trebuie sa am ca sa fac o contestatie?

Va multumesc.

Am uitat sa precizez eu locuiesc separat de ei impreuna cu sotul meu si eu imi mai ajut cu cat pot pe luna ca sa aibe ce manca.

Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
cristina_aaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru ingrijire mama care nu se mai deplaseaza gresoi gresoi as vrea sa stiu daca si ce pot face sa primesc un ajutor sau ceva ,ne-mai putand lucra avand pe mama mea de 75 de ani la pat suferind de multe,multe boli si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)
Am o problemă cu un executor: mi-au fost luat toți banii din cont cu toate că înțelegerea a fost câte 400 de lei lunar. cum mă poate ajuta o acțiune în instanță? Abdulah81 Abdulah81 Buna ziua.Num meu e Ionel.Mai pe scurt in urma cu 7 ani amfacut o rata la Altex semnand un contract pt 18 luni am platit 5 luni apoi am fost sunat ca de fapt ... (vezi toată discuția)