avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare suprafata teren in CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare suprafata teren in CF

Se incepe recadastrarea/rectificarea terenului aferent unei curti, cu schitele de apartamentare ale tuturor proprietarilor?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:18, 15 Februarie 2018
fiti mai clar in ce doriti sa aflati, este necesara o expunere mai ampla.
-in cazul unei rectificari a suprafetei terenului aferent unei constructii in condominiu (poate sa fie curtea comuna si/sau doar terenul de sub constructie ) implicit se modifica si cotele parti teren a proprietarilor (de apartamente) aflati in indiviziune pe teren.
- daca imobilul condominiu (cu apartamente) nu are foaie colectiva deschisa atunci pentru intocmirea documentatiei si deschiderea acestei foi colective trebuie releveul/schita fiecarui apartament in urma careia se calculeaza suprafata utila.
-aceasta este o solicitare a ANCPI, in concluzie da, trebuie sa existe foaie colectiva si suprafete utile pt fiecare apartament chiar daca se reface de fapt o suprafata de teren din curtea comuna.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Cartea funciara colectiva este totuna cu Foaia colectiva?De la cadastru am primit Cartea funciara.Multumesc pentru raspunsul dvs. prompt, pertinent si documentat.
Da, foaie colectiva - acum e o carte funciara cu nr "XXXX-C1” unde XXXX este nr CF al terenului pe care este blocul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnificatie simboluri carte funciara victorm86 victorm86 Detin un extras de carte funciara de informare cu numar cadastral ce are la sfarsit simcolurile C1-U8 ( forma xxxx-C1-U8). Doresc sa stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara - rubrici necompletate Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament - am cerut nr carte funciara si nr cadasatral (am vazut ca este acelasi). Am intrat pe site-ul ANCPI pentru un ... (vezi toată discuția)
Pentru constructie: ce inseamna schita de amplasament? s.a. criss_media73 criss_media73 vreau sa-mi construiesc o casa . sunt la inceputul actelor . ce inseamna schita de amplasament al terenului la scara 1:500 dar si 1:2000? si mai e cava : eu am ... (vezi toată discuția)