avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Rectificare suprafata teren in CF
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Rectificare suprafata teren in CF

Se incepe recadastrarea/rectificarea terenului aferent unei curti, cu schitele de apartamentare ale tuturor proprietarilor?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 16:18, 15 Februarie 2018
fiti mai clar in ce doriti sa aflati, este necesara o expunere mai ampla.
-in cazul unei rectificari a suprafetei terenului aferent unei constructii in condominiu (poate sa fie curtea comuna si/sau doar terenul de sub constructie ) implicit se modifica si cotele parti teren a proprietarilor (de apartamente) aflati in indiviziune pe teren.
- daca imobilul condominiu (cu apartamente) nu are foaie colectiva deschisa atunci pentru intocmirea documentatiei si deschiderea acestei foi colective trebuie releveul/schita fiecarui apartament in urma careia se calculeaza suprafata utila.
-aceasta este o solicitare a ANCPI, in concluzie da, trebuie sa existe foaie colectiva si suprafete utile pt fiecare apartament chiar daca se reface de fapt o suprafata de teren din curtea comuna.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Cartea funciara colectiva este totuna cu Foaia colectiva?De la cadastru am primit Cartea funciara.Multumesc pentru raspunsul dvs. prompt, pertinent si documentat.
Da, foaie colectiva - acum e o carte funciara cu nr "XXXX-C1” unde XXXX este nr CF al terenului pe care este blocul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are ... DeeaD DeeaD Bună ziua, Mai pe scurt, am cumpărat un apartament care are o grădină, am ieșire din bucătărie în grădină. În contractul.de vânzare cumpărare ... (vezi toată discuția)
Semnificatie simboluri carte funciara victorm86 victorm86 Detin un extras de carte funciara de informare cu numar cadastral ce are la sfarsit simcolurile C1-U8 ( forma xxxx-C1-U8). Doresc sa stiu ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara - rubrici necompletate Cmihai7 Cmihai7 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament - am cerut nr carte funciara si nr cadasatral (am vazut ca este acelasi). Am intrat pe site-ul ANCPI pentru un ... (vezi toată discuția)