avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de muncă nedeclarat la momentul producerii ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de muncă nedeclarat la momentul producerii datorită unor promisiuni neonorate ale șefilor. Se mai poate schimba ceva?

Buna ziua.Sotia a avut un accident de munca acum 14 zile si a prins mana la presa .Accidentul nu sa produs din vina sotie ci sau rupt niste suruburi .Problema este ca la spital a declarat ca nu este accident de munca de teama ca isi pierde serviciul.Am fost sunati de sefii de la fabrica sa ne intrebe daca amem nevoe de ceva orice ca ne ajuta ca ii da o prima .Acum toti ne sfideaza si la salariu au taiat 200lei.mai putem rezolva ceva? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
bobinatorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: bobinatorul , utilizator 20:53, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Angajatorul avea obligatia de a comunica de indata evenimentul la Inspectortul Teritorial de munca si sa nominalizeze o comisie care sa cerceteze cauzele si imprejurarile in care a avut loc accidentul. Daca nu a facut-o, puteti face sumneavoastra o plangere catre ITM al judetului unde are sotia locul de munca . Inspectoratul va obliga angajatorul sa faca cercetarea iar dosarul de cercetare va fi avizat de catre ITM. Un exemplar al Procesului verbal de cercetare va trebui inaintat sotiei.
MULTUMESC O ZI BUNA
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizarea dvs. catre ITM trebuie facuta in scris, cu nr.de inregistrare/ data. Se poate trimite prin posta cu confirmare de primire.
Evenimentul produs, nefiind cercetat ca AM, concediul medical s-a platit ca pentru boala, % din salariu luat in calcul fiind mai mic decat in cazul AM (80 % fata de 100 %). De aici a aparut probabil, suma diminuata, incasata.
In urma cercetarii evenimentului produs si inregistrarea acestuia ca AM, sotia dvs. trebuie sa primeasca un exemplar din PV de cercetare AM si formularul FIAM de inregistrare AM de catre firma. Numai in baza acestor documente poate beneficia de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurarea pentru AM si BP
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
MULTUMESC MULT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la locul de munca Olesea2018 Olesea2018 In timp ce plecam seara de la locul de munca (lucrez educatoare la gradinitza) am lunecat pe ghetushul de pe teritoriu si miam fracturat miina la cot avind ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Poplaca Poplaca Buna ziua , azi am avut un accident de munca , seful m-a sfatuit sa declar cu totul altceva , ca nu am fost la munca azi si ca mi-am luat o zi libera , si ca ... (vezi toată discuția)
Accident munca Tonny100611 Tonny100611 Astazi am avut nefericitul eveniment de a-mi rupe un tendon de la un deget in timpul muncii...lucrerez intr-un depozit..Care sunt optinile mele?Voi avea nevoie ... (vezi toată discuția)