avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare

Buna ziua,

As dorii sa ma ajutati cu un sfat. In luna Martie 2009, am semnat o promisiune bilaterale de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un imobil de locuinte ce trebuie construit. data finalizare - aug 2011. din pacate firma cu care s-a semnat nu a inceput inca lucrarile de constructie (nici macar fundatia nu este gata). mi-e teama ca noi platim rate in continuare iar acestia sa nu mai construiasca nimic pana la final.
1. Spuneti-mi, va rog, in ce conditii pot rezilia aceasta "promisiune" si daca imi mai pot recupara banii. pana in prezent am platit app. 10000euro.
2. Am intrat pe pagina tribunalului Bucuresti si am vazut ca firma cu care am semnat se afla intr-un proces, la obiect scrie: faliment. in cazul in care firma cu care am semnat se desfiinteaza, juridic vorbind, de unde imi mai pot recupera prejudiciile? Ii pot chema eu in instanta pentru recuperarea banilor?

astept raspunsurile voastre.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: simonac1981 , utilizator 12:38, 7 Noiembrie 2009
Rezolutiunea antecontractului de vanzare cumparare e incidenta, intrucat nu s-a executat obligatia contractuala.

Citit atent clauzele contractuale , cu privire la aceasta sanctiune.
ok. dar ce se intampla in cazul in care firma cu care am semnat intra in faliment.
nu scrie nicaieri in clauzele antecontractului, ce s-ar intampla in acest caz...

AntonioB a scris:
ok. dar ce se intampla in cazul in care firma cu care am semnat intra in faliment. Nu scrie nicaieri in clauzele antecontractului, ce s-ar intampla in acest caz...

In principu, procedura falimentului are ca protagonisti: debitorul, creditorii, Judecatorul sindic si lichidatorul.
La data mesajului, inteleg ca Dvs. nu aveti o creanta certa, lichida si exigibila, stabilita printr-un titlu valabil.
Deci nu putei participa la procedura.
Cred ca, urgent, trebuie introdusa in instanta o cerere pentru rezolutiunea contractului Dvs, prin care, in final, instanta sa stabileasca returnari de sume, prejudicii, daune, etc. care sa constituie o creanta (ca mai sus).

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
P. S.
Poate un jurist va spune daca este totusi posibila o cerere de interventie (cf. C.pr.Civ) in procedura insolventei
A se vedea si prev. Art. 31, alin.(5) din Legea 85/2006 (cel cu conexarea altor dosare aflate pe rol, atunci cand este deschisa procedura).
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator
imi puteti spune, va rog, ce inseama:
[ link extern ]

imi cer mii de scuze, dar acesti termeni juridici, nu imi sunt familiari si fac parte dintr-un domeniu separat de cel in care lucrez, de aceea, va rog, sa-mi explicati mai pe intelesul "tuturor" :D

eu inteleg ca:
"TANASA SI ASOCIATII IN CALITATE DE ADMINISTRATOR JUDICIAR AL SCISROM GRUP CONSTRUCT SRL - Reclamant"

cere falimentul urmatoarelor firme:

-SC ISROM GRUP CONSTRUCT SRL PRIN ADMINISTRATOR SPECIAL SHENHAV ZEEV - Pârât
-SC ISROM TRUST CONSTRUCT SRL - Pârât
-SC DOR-ZE INVEST SRL - Pârât
-SC ISROM GRUP CONSTRUCT SRL - Pârât

este corect?

pe mine ma intereseaza in mod special firma sc dor-ze invest srl. firma cu care eu am semnat antecontractul.

va multumesc inca odata si astept raspunsurile voastre.
AntonioB a scris:
imi cer mii de scuze, dar acesti termeni juridici, nu imi sunt familiari si fac parte dintr-un domeniu separat de cel in care lucrez, de aceea, va rog, sa-mi explicati mai pe intelesul "tuturor" :D
Obiectul cauzei: acţiune în anulare
Materia juridică: Faliment
Stadiu procesual: Fond
eu inteleg ca:
"TANASA SI ASOCIATII IN CALITATE DE ADMINISTRATOR JUDICIAR AL SCISROM GRUP CONSTRUCT SRL - Reclamant"
cere falimentul urmatoarelor firme:
-SC ISROM GRUP CONSTRUCT SRL PRIN ADMINISTRATOR SPECIAL SHENHAV ZEEV - Pârât
-SC ISROM TRUST CONSTRUCT SRL - Pârât
-SC DOR-ZE INVEST SRL - Pârât
-SC ISROM GRUP CONSTRUCT SRL - Pârât

este corect?
pe mine ma intereseaza in mod special firma sc dor-ze invest srl. firma cu care eu am semnat antecontractul.

Buna seara,
Datele sunt totusi total insuficiente pentru a identifica faza procesuala.
Dupa opinia mea: NU, nu este corect ce credeti Dvs..
Actiunea este: "actiune in anulare"
Este de presupus ca in prima faza (poate numai fond, poate fond si recurs ?, pentru ca aceasta contestatie in anulare este o cale extraordinara de atac), toti Paratii de mai sus au cerut si au obtinut "falimentul" Reclamantului de mai sus (sau altceva in legatura cu falimentul lui, pt. ca SC are deja Administrator judiciar), respectiv SC Scisrom Grup Construct SRL .
Trebuie sa aflati mai multe amanunte.
Cu stima,
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2009
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu antecontract fictiv vanzare teren bianka30 bianka30 In 2010 se semnează un antecontract de vânzare cumpărare între un SC si o persoană fizică prin care SC -ul achizitionează un teren pentru suma de ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)
Cesiune de creante in frauda creditorului danasimo danasimo In ce conditii poate un creditor (de ex. finantele) sa obtina anularea unei cesiuni de creante facuta de o firma catre o alta firma? Cum poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)