avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Reziliere promisiune bilaterala de vanzare-cumparare

Buna ziua,

As dorii sa ma ajutati cu un sfat. In luna Martie 2009, am semnat o promisiune bilaterale de vanzare cumparare pentru un apartament intr-un imobil de locuinte ce trebuie construit. data finalizare - aug 2011. din pacate firma cu care s-a semnat nu a inceput inca lucrarile de constructie (nici macar fundatia nu este gata). mi-e teama ca noi platim rate in continuare iar acestia sa nu mai construiasca nimic pana la final.
1. Spuneti-mi, va rog, in ce conditii pot rezilia aceasta "promisiune" si daca imi mai pot recupara banii. pana in prezent am platit app. 10000euro.
2. Am intrat pe pagina tribunalului Bucuresti si am vazut ca firma cu care am semnat se afla intr-un proces, la obiect scrie: faliment. in cazul in care firma cu care am semnat se desfiinteaza, juridic vorbind, de unde imi mai pot recupera prejudiciile? Ii pot chema eu in instanta pentru recuperarea banilor?

astept raspunsurile voastre.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: simonac1981 , utilizator 12:38, 7 Noiembrie 2009
...sper sa nu vb prostii dar nu cumva este invers?
prin "reclamant" inteleg ca reprezinta aceea persoana care "reclama ceva". in cazul nostru falimentul firmelor respective ("paratzii")

ms
AntonioB a scris:
...sper sa nu vb prostii dar nu cumva este invers?
prin "reclamant" inteleg ca reprezinta aceea persoana care "reclama ceva". in cazul nostru falimentul firmelor respective ("paratzii")

NU, nu este invers.
Actiune in anulare: reclamantul in aceasta actiune este nemultumit de o hotararea pronuntata anterior pe caile ordinare de atac si "reclama ceva" in aceasta cale extraordinara.
Pentru restul, intrati pe textul meu de mai sus.
Buna ziua!

Se pare ca nu sunteti sigura victima a Dor-Ze Invest. Si eu am semnat un antecontract in iulie 2009. Cand am ajuns la locatie, parea un santier in lucru Dupa ce am semnat antecontractul si am dat avansul, santierul pare sa se fi inchis. Am sunat la ei si mi-au spus, crezand ca nu am verificat, ca santierul se afla in constructie. Am tot asteptat si am observat ca intr-adevar nu se mai construieste nimic. Doamna Nicolae Veronica continua sa ma minta frumos la telefon, la fel si domnul Shenhav Zeev: ca fac contract cu Adama , ca au dat de o teava de care nu stiau, ca chiar ca ploua afara.... I-am anuntat ca doresc sa le dau decizia de renuntare la contract, sa nu platesc penalitati la rata, mi-a spus aceeasi doamna ca fara nicio problema, insa acum nu mai sunt de gasit nici dansa, nici domnul Zeev, in calitate de promitent -vanzator.
Eu il consider ca facand abuz de incredere si multe alete, doresc sa imi recuperz banii si nu stiu cum sa procedez. Cred ca sunt si alte persoane in situatia noastra si as vrea sa "ne adunam si sa protestam impotriva acestor oameni care se imbogatesc pe seama nevoilor noastre. Adresa mea de mail este seemoh@yahoo.com.
Domnule avocat, ne puteti ajuta cu un sfat in acest caz? Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
simonac1981, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cu antecontract fictiv vanzare teren bianka30 bianka30 In 2010 se semnează un antecontract de vânzare cumpărare între un SC si o persoană fizică prin care SC -ul achizitionează un teren pentru suma de ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)
Cesiune de creante in frauda creditorului danasimo danasimo In ce conditii poate un creditor (de ex. finantele) sa obtina anularea unei cesiuni de creante facuta de o firma catre o alta firma? Cum poate dovedi ca ... (vezi toată discuția)