am s i eu 2 intrebari:
1.S-a facut licitatie prin procedura "cumparare directa".."pretul cel mai scazut".am incheiat contractul de furnizare a unui produs dupa examinarea ofertelor.Dupa o perioada de timp gasesc acelasi produs la o alta firma dar mult mai ieftin fata de ce am eu in contract..cumpar....este corect?daca trebuie sa fac vreun referat ? ...
2.Pot sa cumpar un produs de la o firma cu care am incheiat contract prin procedura 'cumparare directa' dar care nu apare pe oferta??
astept raspuns....va multumesc!:)
1. puteti achizitiona produse prin cumparare directa si de la alti distribuitori/producatori decat cel cu care aveti contract. Numai in masura in care in contractul dumneavoastra se specifica vreo caluza de exclusivitate cu producatorul respectiv sau ca va obligati sa achizitionati anumite cantitati regulat pe care nu le mai cumparati, ati putea inatmpina ceva probleme cu ccontractantul dumneavoastra pentru nerespectarea contractului. In ceea ce priveste referatul nu este necesar, faptul de a economisi bani din buget fiind suficient ca motivatie pentru actiunile dumneavoastra.
2. Daca produsul nu este in oferta dar doriti sa-l achizitionati de cei cu care aveti deja contract, solicitati-le o oferta pentru produsul respectiv pe care o acceptati si incheiati si o anexa la contract pentru acel produs. Astfel sunteti acoperit(a)
atentie la codul CPV ce procedura este prevazuta in planul anual pentru acel produs sau daca e achizitie directa . Sfatul meu nu incheiati act aditional la acel contract( anexa) deoarece aveti o estimare facuta si nu treb sa depasiti valoarea fondurilor alocate, si faceti o noua achizitie directa sau o procedura prevazuta de art. 18 din 34/2006 cu respectarea planului anula