avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu mi se calculeaza concediu de crestere copil ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu mi se calculeaza concediu de crestere copil ca vechime in munca

In 8 august 2011 am nascut-o pe Anastasia. Am stat 3 ani in concediu de crestere copil ( pana in august 2014). Contabila de la locul de munca mi-a spus ca nu mi se calculeaza acei ani ca vechime in munca. Este adevarat? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Corina Izabela , utilizator 20:55, 13 Februarie 2018
Nu este adevarat.

OUG 111/2010
art.22
.....
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea, cu respectarea prevederilor Legii nr. 200/2004 privind recunoașterea diplomelor și calificărilor profesionale pentru profesiile reglementate din România, cu modificările și completările ulterioare.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de crestere a copilului ContSters387629 ContSters387629 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca perioada concediului de crestere a copilului (2 ani) se ia in considerare la calcularea vechimii in specialitatea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Daca o mamica beneficiaza de acordarea derepturilor prevazuta de OUG nr.111/2010, indemnizatia ptr.cresterea copilului, perioada respectiva se constituie ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal. Ana.Maria Dumitru Ana.Maria Dumitru Se pune vechime daca intru in concediu maternal? (vezi toată discuția)