avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie cu dosar civil pentru autoritate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie cu dosar civil pentru autoritate tutelara in curs

Se poate obtine ordin de restrictie pentru amenintari sau se preteaza doar violentei fizice?
In cazul de fata exista o actiune la sectia civila de acordare a autoritatii parintesti si o ordonanta pentru rezolvarea provizorie. Paratul a aflat despre demersul juridic si imi aduce amenintari, nu a avut ocazia sa fie violent pentru ca nu ies din casa dar nu pot continua asa, sa stau inchisa in casa de frica. Cum se pot proba amenintarile primite in format text? Trebuie sa imi fac curaj sa il infrunt in spatiul public pentru a avea martori? Pana la proces minorul este la mine, stiu ca legal are dreptul la intelegerea dintre noi sa il vada dar imi e teama sa il las sa intre in casa, vorbim de copil de 10 luni. DGASP spune ca ei pot veni cand tatal viziteaza minorul doar dupa ce avem hotararea, politia spune ca nu e treaba lor ca e drogat si imi e teama ca e si copilul lui si ei intervin doar daca imi face ceva, sa ii sun.
Am dreptul sa montez camere de filmat? Au vreo valoare daca as avea in spatiul casei si pe hol?
Stiu ca teoretic incalc si eu ceva legi nefavorizand relatia minorului cu tatal dar manifestarile violente care au la baza consumul de substante ma fac sa caut solutii care sa nu incalce drepturile copilului dar care sa nu duca doamne fereste la o tragedie

Alte discuții în legătură

acțiune pentru exercitarea autorității părintești exclusive. cât contează consumul de droguri la luarea deciziei de către instanță? Elena1986ianuarie Elena1986ianuarie Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de obtinerea exercitatii autoritatii parintesti exclusive. Precizez ca am citit tot ce am gasit pe site legat ... (vezi toată discuția)
Dreptul la copil cami250786 cami250786 Buna seara, Am nevoie de un sfat si nu in ultimul rand parerea unui specialist.Am 25 de ani am un copil de 1 an si 7luni cu un barbat care este o persoana ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are tatăl copilului? Nela_M Nela_M Buna ziua! De curând am fost supusa violentei fizice de către tatăl copilului (4luni) meu, nefiind căsătoriți. Am fost la politie, i s-a deschis dosar, ... (vezi toată discuția)