avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce drepturi are tatăl copilului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce drepturi are tatăl copilului?

Buna ziua! De curând am fost supusa violentei fizice de către tatăl copilului (4luni) meu, nefiind căsătoriți. Am fost la politie, i s-a deschis dosar, însă nu am acceptat deocamdată protecție (deși mi se acorda) pentru ca stam în casa lui și nu am deocamdată unde sa plec. Găsirea unei chirii nu e problema, problema este de ce se va întâmpla când ii voi lui copilul. Nu are rost sa întru în detalii, pentru ca sunt multe de zis, important este ca acesta este din punctul meu de vedere, alcoolic, nu are un serviciu stabil de 3 ani si nu a mai lucrat de peste 1 an. Deci, concret, pentru ca nu-mi cunosc drepturile, ce drepturi va avea tatăl asupra copilului, după ce noi vom părăsi domiciliul? Mai menționez ca eu sunt cea care am avut un serviciu stabil și datorita mie acum beneficiez de o indemnizație de creștere a copilului. Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Nela_M , utilizator 20:00, 10 Iunie 2019
Buna ziua,

1. solicitati emiterea unui ordin de protectie pentru dumneavoastra si minor, eventual cu evacuarea lui din casa.
2. Solicitati prin instanta exercitarea in comun a autoritatii parintesti,
3. solicitati stabilirea unui program strict de vizitare a minorului intr-o locatie bine determinata unde sa nu va poata agresa
4. solicitati o pensie alimentara pentru minor.
5 daca aveti unde, plecati imediat din acel domiciliu pentru a venita alte violente.
Are dreptul sa-si vada copilul dar doar in prezenta dumneavoastra si in locul unde se stabileste de instanta.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Va avea drept de vizita dar pot fi lungi discuțiile...
Va mulțumesc pentru răspunsul dumneavoastră. Imi este de folos. Și..... cu amenințările de genul - dacă-mi iei copilul, în oraș n-ai ce cauta? - sau cele legate de viata mea? N-am cum sa fac dovada, dar sunt supusa unei tensiuni (de natura psihica) în fiecare zi de când s-a născut copilul.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,

1. solicitati emiterea unui ordin de protectie pentru dumneavoastra si minor, eventual cu evacuarea lui din casa.
2. Solicitati prin instanta exercitarea in comun a autoritatii parintesti,
3. solicitati stabilirea unui program strict de vizitare a minorului intr-o locatie bine determinata unde sa nu va poata agresa
4. solicitati o pensie alimentara pentru minor.
5 daca aveti unde, plecati imediat din acel domiciliu pentru a venita alte violente.
Are dreptul sa-si vada copilul dar doar in prezenta dumneavoastra si in locul unde se stabileste de instanta.
Solicitati ajutorul unui avocat.

Va mulțumesc pentru răspuns. La ce va referiti când spuneți ca pot fi lungi discuțiile?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Va avea drept de vizita dar pot fi lungi discuțiile...

Buna ziua,
Pentru acest motiv v-am sfatuit sa solicitati emiterea unui ordin de protectie.
Incalcarea prin amenintare poate sa-l duca la penitenciar.
Cu privire la discutiile lungi, capatul de cerere privind stabilirea programului de vizitare poate dura si un an.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Vizita protectia copilului Andreeabc Andreeabc Acum vreo luna am avut un scandal cu tatal copilului,cu care nu sunt casatorita. In urma acestui scandal am decis, ca o perioada, tatal sa nu-si vada copilul. ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului daca parintii nu sunt casatoriti mayacristina mayacristina Buna seara!am o relatie cu tatal fetitei mele in varsta de 1an si 7 luni de aprox 5 ani de zile.Nu suntem casatoriti dar fetita este trecuta pe numele lui.De ... (vezi toată discuția)
Tatăl fetiței mele ne amenință, pe mine și familia mea, că ne omoară și ne dă foc la casă, iar acum spune că vine și ia copilul cu forța. aș avea șanse să obțin custodia totală? Dia2017 Dia2017 Bună ziua! Ma numesc Diana,în urma unei relatii a rezultat un copil,care la momentul respectiv are 2 ani și 4 luni. Eu cu tatăl copilul am avut multe ... (vezi toată discuția)