avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciune și abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciune și abuz de incredere

Buna seara ! Acum cateva zile, dand scroll pe facebook, am dat in newsfeeed de un vanzator de meciuri “fixe”. Avand un buget destul de mare, datorita unor pariuri castigate zilele trecute, m-am decis sa il contactez. L-am intrebat care e pretul si mi-a spus ca e 300 de lei prin transfer bancar. I-am trimis banii, mi-a trimis un meci care evident ca a fost pierdut, insa acesta mentionase in conversatia pe care am avut-o pe facebook ca este sigur castigator, ceea ce consider ca se incadreaza in Art. 238 - Abuz de incredere
Mi-a promis alt meci, insa mi-a dat block. De curiozitate, i-am cautat si numele real pe facebook si am vazut ca face asta de peste 3 ani, avand peste 500 de plangeri la politie. Ceea ce a facut este legal ? Presupun ca politia ar fi facut ceva in privinta asta, daca este ilegal ceea ce face. Nu sper la recuperarea prejudiciului insa as vrea sa nu pateasca si altii ce am patit eu. Are rost sa ii fac plangere ? Tinand cont ca are peste 500, una in plus nu ar schimba cu nimic situatia.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Am fost inselat de cineva pe facebook eluboy13 eluboy13 M-a abordat un suedez pe Facebook spunandu-mi ca are \"meciuri trucate\" la pariuri. I-am solicitat un meci gratis pe care l-a nimerit,ca mai apoi sa ii ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal//buna ziua, relatez pe scurt: in urma unei datorii ( exista recunoașterea ... PascuLili PascuLili Buna ziua, Relatez pe scurt: in urma unei datorii ( exista recunoașterea ei, dovada transferului bancar) este vb o persoana cu cazier care nedorind să ... (vezi toată discuția)
Inselatorie sau de buna voie? mishupatra mishupatra Buna ziua, Ceea ce mi s-a intamplat probabil au mai patit-o si multi altii. Este vorba despre inselatoriile in legatura cu ponturile pentru pariuri sportive ... (vezi toată discuția)