avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor pot semna bilantul, balanta, declaratii?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

pot semna bilantul, balanta, declaratii?

Buna ziua,
Am terminat in 2004 ASE-ul - Contabilitate si Informatica de Gestiune si tot atunci m-am angajat (am deci o experienta de 5 ani) ca si contabil. Nu sunt membru CECCAR.
Pot sa tin contabiliatea unei firme (micro intreprindere) de la A la Z , adica pana la semnarea bilantului inclusiv? Pot semna eu la "intocmit" si administratorul SC - a doua semnatura? Sau am nevoie de un expert contabil care sa semneze?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 21:37, 3 Noiembrie 2009
@romania inedit,
respectam opinia dvs ,dar,prevederile in vigoare care guverneaza activitatea persoanelor care au ca si autoritate si limita de competenta responsabilitatea semnarii biolantului ,este legal impusa unor categorii profesionale stricte
In conditiile in care legea in vigoare impune conditii stricte ,fara exceptii si fara derogari,pentru prestarea in cadru legal a responsabilitatii mentionate,opinia dvs cu referire la incalcarea prevederilor in vigoare, conduce evident la incitare catre abuz.
Eu cred ca este foarte utila lecturarea legii www.avocatnet.ro/content/art...
Va multumesc tuturor pentru ajutor. Intre timp am mai studiat si eu legislatia... asa ca voi face un CIM cu timp partial
Va multumesc
da,e clar...dar daca ne aflam la un SC cu 2*3 angajati si avem 1 sigur economist contabil (angajat cf CIM cu 2 ore)il trecem director economic/contabil sef?si atunci poate semna totul...?Multumesc
Da, poate semna actele contabile inclusiv bilantul.

Alte discuții în legătură

Certificare bilant Bogdan Frunza Bogdan Frunza buna ziua! unde gasesc temeiul legal pentru certificare bilantului de catre un membru ceccar? va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Contabil autorizat Dana Filip Dana Filip Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen ... (vezi toată discuția)
Semnaturi autorizate pt bilanturile la decembrie 2009 Goanga Goanga Va rog sa-mi dati mai multe informatii din tara privind urm. problema : sunt PFA contabil autorizat, membru al CECCAR cu cotizatia la zi. Cu toate acestea, ... (vezi toată discuția)