avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere intreprindere individuala

Buna ziua! Doresc radierea unei I.I. Am cateva obiecte de inventar.Acestea vor trebui trecute in posesia persoanei fizice pe baza unui proces verbal ,fiecare cu pretul de pe piata inainte de radiere la Reg.Com.?Se va emite factura si bon de casa pentru fiecare obiect?Sau se inchide I.I. la registru,se preda casa de marcat firmei pt.defiscalizare si dupa aceea se trec obiectele pe persoana fizica in baza facturii si chitantei de mana .Stiu ca la valoarea totala se va plati impozit.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
paultk, utilizator
Cel mai recent răspuns: paultk , utilizator 11:49, 14 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi le vindeti catre dumneavoastra cu factura si chitanta, fara bon fiscal pentru ca prin casa de marcat treceati doar ceea ce aveati in gestiune si vindeati ca marfa. Deci nu mai aveti nevoie de acel proces verbal. Apoi contactati firma care sa se ocupe cu extragerea memoriei fiscale si defiscalizarea de la finante a casei de marcat. Verificati la finante sa nu aveti datori din anii trecuti. Si abia dupa aceea mergeti la registrul comertului sa incepeti adierea si cu ce va dau ei, mergeti la finante sa depuneti d220 si d200 pe aceste luni din 2018..
Multumesc pentru raspuns , acum mi-e totul clar. Va doresc o zi frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare firmă i.i. Simoiza Simoiza Bună ziua, Anul acesta am decis sa închid I.I-ul deoarece profitul a început să scadă simțitor, ca urmare cheltuielile depășesc cu mult veniturile. ... (vezi toată discuția)
Radiere a unui i.f. gabr gabr Bună ziua, am facut o cerere de radiere a unui i.f. neplatitor de tva la registrul comertului ,am ramas in raportul de gestiune cu o valoare de 4000 lei ,ce ... (vezi toată discuția)
Stoc marfa if pitigoimocanumihaela pitigoimocanumihaela Care este procedura si care sunt implicatiile fiscale, pentru radierea unei IF care are stoc de marfa? (vezi toată discuția)