avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... act de partaj sau contract de vanzare-cumparare??
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

act de partaj sau contract de vanzare-cumparare??

Buna ziua,...incep pe scurt daca ma puteti ajuta sa gasesc raspunsul la o intrebare, act de partaj sau contract de vanzare-cumparare?? detin impreuna cu mama si sora doua proprietati, o casa la tara care a fost a bunicilor si este pe numele la toti trei si un apartament care dupa succesiunea de pe urma tatalui tot pe numele la toti trei, am hotarat impreuna cu sora sa facem acte si sa stim fiecare care e partea lui, ea a ales casa la tara iar eu apartamentul, iar mama va avea drept de abitatie in ambele parti, ce ne recomandati act de partaj voluntar sau contract de vanzare-cumparare intre noi in ideea sa stam linistiti si sa nu fie atacabile in justitie aceste acte.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 16:03, 21 Octombrie 2009
Personal, va recomand partaj voluntar.Este si mult mai ieftin!!!!
Intradevar este mai ieftin partajul voluntar dar eu va recomand contract de vanzare-cumparare este mult mai sigur
si actul de partaj succesoral este la fel de sigur.
daca toti mostenitorii se prezinta , isi dovedesc calitatea si se invoiesc asupra impartelii , notarul public va redacta potrivit imvoielii, actul de imparteala voluntara .
ulteior fiecare parte isi va intabula proprietatea astfel dobandita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj voluntar bunuri imobile sadcorason sadcorason Buna ziua!Sora mea se afla in situatia urmatoare.Sora mea si sotul acesteia au vandut un apartament cu 4 camere si au cumparat 2 apartamente cu 2 camere,unul ... (vezi toată discuția)
Act de partaj sau contract de vanzare-cumparare?? ioan_andrei ioan_andrei Buna ziua! Parintii mei s-au despartit (fara a divorta) in urma cu mai multi ani si tata a cumparat un apartament, unde s-a mutat ulterior. Eu si sora mea am ... (vezi toată discuția)
Problema in famlie !!!- partaj in timpul casatoriei corina260 corina260 Parintii mei au vandut un apartament cu pretul de 28000euro , din care au avut de achitat ; restanta intretinere ,lumina ,imozit anual , impozit de vanzare ... (vezi toată discuția)