avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract intretinere- punere in posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract intretinere- punere in posesie

Buna ziua, mama a decis sa treaca casa si pamintul aferent printr-un contract de intretinere, dar dupa decesul dumneaei,eu cum intru in posesie?ce acte trebuie sa fac? Si cind pot trece contractele de la curent,apa(utilitati) pe numele meu?Se poate si in timpul vietii sau dupa deces k sa nu fie probleme?
Cel mai recent răspuns: DANUT112 , utilizator 18:24, 16 Februarie 2018
Dvs intrati in posesie la decesul mamei, in baza contractului de intretinere.
Nu mai trebuie sa faceti nimic. Contractul de intretinere va fi actul dvs de proprietate, in baza caruia schimbati si contractele de la utilitati. Deocamdata nu puteti fiindca nu sunteti proprietar.
Va multumesc pentru raspuns !
Acest contract de intretinere poate fi atacat in instanta dupa decesul mamei? eu am o sora ,
mai trebuie de facut succesiunea?
Nu, la ambele intrebari.
Daca bunul vi se transmite dvs la deces, pe ce sa mai dezbateti succesiunea?
Va multumesc cu respect !
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
DANUT112, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. acum ea într-un azil, ce pot face pentru a scoate alte acte? FlorinChiva FlorinChiva Bună ziua. Mama mea a pierdut actele de proprietate ale apartamentului. Proprietari au fost ea și tatăl me care a decedat. Nu s-a făcut moștenire după ... (vezi toată discuția)
Detalii succesiune ContSters181113 ContSters181113 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez intr-un asemenea caz. Tatal meu locuia de 13 ani in casa bunicii mele (mama lui, care a murit acum 1 an si 10luni), ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mama mea in varsta de 82 de ani doreste sa imi faca ... powerspyA powerspyA Buna ziua, mama mea in varsta de 82 de ani doreste sa imi faca un contract de intretinere deoarece eu sunt persoana care am ajutat-o mereu. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)