avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala - Cum pot vedea online daca a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala - Cum pot vedea online daca a fost inregistrata ?

Am depus la notar declaratie de acceptare a mostenirii. Am primit in original cu numar inseriat. Cum pot vedea daca apar in registrele notariale cu acest act? Pentru ca am platit si doresc sa nu fie vreo pacaleala, si sa nu fie inregistrat actul. Pe www.notaripublici ? Si scriu numele meu sau unde pot afla?
Cel mai recent răspuns: nicoletaX32 , utilizator 06:20, 6 Februarie 2019
Puteti solicita contra cost o interogare a Registrului Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale (RNNEOS) la orice birou notarial.
Dvs nu aveti acces pentru ca Registrele Naționale pot fi interogate numai de notari pe baza semnăturii electronice a fiecărui birou.
In plus, costa. Iar facturile sunt plătite de notari.
Dar...de ce v-ar fi mințit notarul? Este obligat să înregistreze orice declarație de opțiune succesorala.
Aveti dreptate. Am vazut ca declaratia este in 3 exemplare, stampila si o stampila inseriata speciala, deci nu este un act neinregistrat. Si faptul ca am achitat suma deci, are si biroul notarial si eu acelasi act.

Multumesc.
Plus ca...ati primit 2 chitanțe.
Uitati-va pe antet. Una de la biroul notarial si una de la INFONOT.
Repet, daca vreti sa fiti cu inima împăcată, puteti verifica la orice birou notarial.
Multumesc mult. Deci sunt bune si actele si chitanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire mostenire Mustis Mustis Cum se face opțiunea succesorală si care este termenul de prescripție a dreptului de opțiune succesorală? Cum se poate evita deschiderea succesiunii fara ... (vezi toată discuția)
Mostenitori Rob3rt01 Rob3rt01 Cum aflu daca exzista mostenitori si care sant acestia si daca a lasat testament.Multumesc. (vezi toată discuția)
Valabilitate act renunțare moștenire, notar public străinătate. mapostolro mapostolro Bună ziua, Este posibilă renunțarea expresă la moștenire, întocmită în formă autentică la notar public în străinătate? Cum se poate face ... (vezi toată discuția)