avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitate act renunțare moștenire, notar public ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitate act renunțare moștenire, notar public străinătate.

Bună ziua,
Este posibilă renunțarea expresă la moștenire, întocmită în formă autentică la notar public în străinătate?
Cum se poate face ulterior înscrierea în RNNEOS?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:08, 28 Februarie 2020
Fiind un act incheiat in forma autentica (atentie totusi, nu toate statele au aceasta forma) el produce efecte juridice. (verificat si daca este nevoie sa fie apostilat, in functie de statul in care este emis actul). Cata vreme decaratia este depusa la notarul public care dezbate succesiunea, acesta are libertatea de o lua in considerare, chiar daca nu este inscrisa in RNNEOS .
Pe de alta parte, nu exista norme care sa prevada ca in RNNEOS pot fi inregistrate doar declaratii autentificate de notarii romani. Prin urmare, notarul strain poate incerca sa inregistreze declaratia in RNNEOS, offline, prin corespondenta clasica. Nu este o situatie tocmai comuna deci cel mai sigur ar fi sa cereti relatii de la INFONOT, entitate care administreaza registrele notariale nationale.
Cel mai usor ar fi ca declaratia sa fie facuta la consulat/ambasada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)
Procura din sua - pentru a face o succesiune avem nevoie de o ... sonia64 sonia64 Procura din SUA - Pentru a face o succesiune avem nevoie de o procura de la o ruda din SUA. Am fost la notar si ni s-a spus ca procura trebuie facuta doar la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire hlli hlli Renuntare la mostenire. Am o singura sora care traieste in Canada. Mama noastra a decedat de curand. Sora mea doreste sa renunte la mostenire. Nu avem ... (vezi toată discuția)