avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori

Cum aflu daca exzista mostenitori si care sant acestia si daca a lasat testament.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:12, 24 Mai 2018
Va adresati oricarui birou notarial (cu certificatul de deces al persoanei) si solicitati:
- O interogare la Registrul National Notarial de Evidenta a Optiunilor Succesorale (RNNEOS), unde apar inregistrate eventualele declaratii de acceptare sau renuntare a succesiunii, date de posibili mostenitori
- O interogare la Registrul National Notarial de Evidenta a Liberalitatilor (RNNEL), unde apar inregistrate eventualele donatii si/sau testamente incheiate de defunct

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila mostenire apartament Jixu85 Jixu85 Buna ziua, A decedat de curand bunicul meu care mi-a comunicat mai demult (sa fie mai mult de 10 ani) ca doreste sa-mi lase mostenire apartamentul sau, fara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. cum se poate afla dacă o persoana decedata a lăsat ... Georgi22 Georgi22 Buna ziua. Cum se poate afla dacă o persoana decedata a lăsat sau nu vreun testament și cum se procedează in cazul de fata. Multumesc! (vezi toată discuția)
Acte notariale marysimo marysimo Cum pot afla dacă o persoană a încheiat în decursul vieții sale vreun act notarial, testament, ori orice alt document înregistrat la un notar? (vezi toată discuția)