Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele.Sotia mea a beneficiat de concediu de maternitate in perioada 01.08/30.11,dar nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei de crestere copil.In situatia de fata eu am depus in nume propriu dosarul pentru concediu si indemnizatiei de crestere copil, calitatea mea fiind de sot si tata.La institutia Ajpis Vaslui mi sa spun ca voi fi pus in plata incepand cu data depunerii cereri,data la care mi-am suspendat si. realizarea de venituri supuse impozitului,respectiv data de 26.01.2018.Rog un raspuns din partea dumnevoastra daca situatia mea se incadreaza la art 23/alin1/lit a ,atata timp cat eu am depus cererea ,si mi-am suspendat realizarea de venituri in termen de 60zile ,de la data in care sotia mea a terminat efectiv concediu de maternitate. Va multumesc anticipat.
OUG 111/2010
art. 15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează: a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
.....
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situații, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusă peste termenele prevăzute la lit. a)-c).
Mulțumesc pentru lămuriri,dar va rog sa-mi spuneți punctual daca eu am suspendat realizarea de venituri în intervalul celor 60 de zile de la încetarea concediului de maternitate,și am depus dosarul la primărie,plata dreptului se cuvine începând cu ziua următoare celei în care a luat sfârșit concediul de maternitate,sau de la momentul depunerii cererii? Menționez că cei de la Ajpis Vaslui considera că la art 23 alin 2 din Hg 52/2011 prevede că dreptul se acordă de la data la care s-au suspendat veniturile,sau sa aprobat concediul...Va mulțumesc și mă scuzați pentru insistenta