avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal suspendare drept de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal suspendare drept de conducere

Buna seara!Vreau sa va intreb ce sansa am sa imi castig permisul de conducere fara a sta cele 30 de zile.Am depasit pe linie continua,am fost oprit de politie si am primit amenda si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile.In procesul verbal este trecuta doar amenda ,iar la litera f)unde scrie retinerea permisului de conducere nu este bifat nimic.Deci in procesul verbal nu scrie nimic de retinerea permisului,doar in dovada de 15 zile pe care am primit o.Eu o consider o greseala.Credeti ca am sanse sa castig,vreau un raspuns sigur,pentru ca nu vreau sa fac contestatie si sa ma trezesc peste o luna cu dreptul de conducere suspendat.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
CosminIon23456, utilizator
Cel mai recent răspuns: CosminIon23456 , utilizator 10:47, 15 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aceasta lipsa de bifare a casutei invocate nu reprezinta o nulitate absoluta care sa duca la anularea, in totalitate, a procesului verbal de contraventie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatiile care atrag nulitatea PV contraventie sunt cele prevazute de disp art 17 OUG nr 2/2001
Aspectul invocat de dv nu constituie temei legal care sa atraga nulitatea PV
Deci nu se poate anula pv din aceasta cauza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - permis retinut Bogdan2424 Bogdan2424 Buna seara!In data de 5,03.2011 am efectuat depasirea a doua autoutilitare , din care una o tracta pe cealalta , in zona de actiune a indicatorului DEPASIREA ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, pv incomplet citizen333 citizen333 Buna ziua! Recent mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare de prioritate. Problema este ca domnul agent nu a prea avut chef de discutii cu ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal pentru completare incorecta Trifan-omar Trifan-omar Buna ziua, Tocmai am fost sanctionat cu o amenda si retinerea permisului de conducere pe 30 de zile pentru depasirea coloanei la semafor. As dori sa depun ... (vezi toată discuția)