avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Act de proprietate in urma partajului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Act de proprietate in urma partajului

Buna ziua. Dupa divort am facut partajul apartamentului. I-am platit fostului sot sulta, a dat declaratie notariala de primirea sultei si pe baza Hotararii Jud. de partaj l-am inscris la Cartea funciara pe numele meu.
Cum pot sa primesc un act de proprietate pe numele meu la notar si cat ma costa?
De ce acte mai am nevoie in afara de Hot. de divort, Hot. de partaj, Extras de carte funciara si declaratia de primirea sultei?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
kdoina2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: kdoina2007 , utilizator 10:16, 15 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actul de partaj e actul dvs de proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nevoie de alte acte. Actul prin care s-a realizat partajarea constituie actul doveditor al proprietatii,( inregistrate in cartea funciara) si dovedita cu Extrasul de carte funciara.
Ultima modificare: Joi, 15 Februarie 2018
ContSters454516, utilizator
Multumesc pentru raspuns. Asa stiam si eu, dar in urma pierderii buletinului, am fost la Evidenta Populatiei, unde mi-au cerut insistent un act de proprietate. Degeaba le-am aratat Hotararea de partaj. Ei insistau ca nu mai e valabila la ei, doar actul de proprietate sau extrasul de carte funciara. Cica s-ar fi schimbat legea, cu toate ca eu mi-am schimbat buletinul in 2015.
Noroc ca l-am gasit ulterior in casa, dar deja aveam extrasul de carte funciara.
Acesta este motivul pentru care am postat intrebarea privind Actul de proprietate in baza Hotararii de partaj.
Deci poate ramane Hotararea jud. de partaj ca act de proprietate. Elimin a multime de drumuri si cheltuieli.
Multumesc inca o data.
Buna ziua,
Nu exista alte acte de proprietate.
Dreptul de proprietate il dovediti cu vechiul act de proprietate, sentinta de divort, sentinta de partaj, actul de plata al sultei si, mai ales prin faptul ca sunteti inscrisa singur proprietar la cartea funciara.
Vechiul act de proprietate nu il mai am dupa partaj. Partajul s-a finalizat in 2011 si inscrierea in cartea funciara am facut-o imediat in baza sentintei. Oricum el era pe numele amandorura, deci nu mai era valabil. Se pare ca pe langa sentinta de partaj si de divort, voi avea nevoie si de Extrasul de carte funciara in anumite cazuri.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare buletin ionmariana ionmariana BUNA ZIUA! Am divortat de curand si am devenit la numele de fata prin hot judecatoreasca. Buletinul expira in 2022, dar as dori sa l preschimb pe ... (vezi toată discuția)
Problema carte de identitate Fabian96 Fabian96 Salutare!Am si eu urmatoarea problema: Parintii mei sunt divortati iar mama este in Spania...Mi-a trimis toate actele necesare pentru a scoate buletinul + ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)