avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul indemnizatiei de maternitate din venituri ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul indemnizatiei de maternitate din venituri cumulare

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire. In momentul de fata sunt insarcinata in 12 saptamani, detin un contract de munca la firma x si alte venituri pe care le incasez pe baza unui contract de colaborare, pe firma mea, de la un radio. Cei de la Radio ar fi dispusi sa-mi faca contract de munca pe suma pe care o incasez acum prin factura. Fiind deja insarcinata in 3 luni, are sens sa mai fac contractul de munca la Radio? Imi vor fi luate in considerare aceste venituri la calculul indemnizatiei? Sper ca am fost suficient de clara in expunerea problemei. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 18:18, 21 Octombrie 2009
dia_tia a scris:

Problema se pune daca vor fi dividende si daca sunt dispusa sa le scot. In plus, nu stiu daca venitul din dividende s-ar ridica la nivelul salarului de pe cartea de munca. va multumesc oricum!


ATENTIE!!

Dividentele nu se iau in calcul la CIC!
Nu confundati dividentele cu veniturile din activitati le independente!

În sensul prevederilor art. 5 din Normele metodologice ale OUG 148, veniturile care se iau în considerare pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului reprezintă, după caz:

a) suma încasată din veniturile din salarii, care se stabileşte astfel:
- la locul unde se află funcţia de bază: suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul a impozitului, determinată ca diferenţă între venitul net din salarii, calculat prin deducerea din venitul brut a contribuţiilor obligatorii aferente unei luni şi a deducerii personale acordate pentru luna respectivă, şi contribuţiile la fondurile de pensii facultative, precum şi cotizaţia sindicală plătită în luna respectivă;
- pentru veniturile obţinute în celelalte cazuri: suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul, determinată ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora;

b) suma încasată de persoana îndreptăţită, calculată potrivit legii de către plătitorul acesteia, pentru perioadele asimilate prevăzute la art. 4 alin. (7) din Normele metodologice;

c) suma încasată de persoana îndreptăţită care realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestuia sau sunt considerate neimpozabile;

d) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi independente, determinat în condiţiile legii;

e) suma rezultată după aplicarea cotei de impozitare asupra venitului net din activităţi agricole, determinat în condiţiile legii.

(2) Pentru persoanele care realizează venituri profesionale din salarii, venitul brut reprezintă salariul de bază, indemnizaţii, sporuri, prime, orice alte sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor acordate de angajator potrivit legii.
(3) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri profesionale din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta, stabilite potrivit alin. (1).

nu intra in baza de calcul veniturile din chirii si din dividende

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia crestere copil alina1979 alina1979 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti care este baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil,85% din media veniturilor brute sau nete? (vezi toată discuția)
Probleme la recalcularea indemnizatiei pt cresterea copilului ContSters81838 ContSters81838 BUNA ZIUA: MA NUMESC IONEL SI SUNT DIN TIMISOARA AS DORI SA MA AJUTATI INTR-O PROBLEMA DESTUL DE DELICATA PE CARE CEI DE LA MMSSF ... (vezi toată discuția)
Calculul indemnizatiei cic barry barry buna ziua, trebuie sa nasc in ianuarie 2011 si as dori sa stiu daca cic o sa se calculeze 70% din media veniturilor pe ultimele 12 luni,adica ian-dec ... (vezi toată discuția)