avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lămurire ICC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lămurire ICC

Cu respect! Soția mea a beneficiat de concediu de maternitate in perioada 01 08 2017 până la 31 11 2017 dar care nu beneficiază de Ccc,ea neavând minim 12 luni lucrate,insa eu mă incadrez pentru acest drept fapt pentru care mi-am suspendat realizarea de venituri în intervalul celor 60 de zile de când a încetat concediul maternal al soției,și am depus dosarul la Primărie.Va rog să-mi spuneți punctual daca dreptul la ICC îmi va fi stabilit și acordat începând cu următoarea zi celei în care s-au terminat concediul de maternitate,sau de la momentul la care eu mi-am suspendat veniturile,sau am depus cererea? Menționez că mi-am suspendat realizarea de venituri în data de 26 01 2018 și tot în acea zi am depus dosarul la Primărie.Rog respectuos un răspuns personal dat de către dumnevoastră,deoarece ce nu înțeleg exact prevederile art 15 din OUG 111/2010 și art 23 alin 1 și 2 din Hg 52/2012. Va mulțumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Concediu icc Bolohan cristi Bolohan cristi Va rog frumos sa-mi raspundeti la urmatoarele.Sotia mea a beneficiat de concediu de maternitate in perioada 01.08/30.11,dar nu indeplineste conditiile de ... (vezi toată discuția)
Acordare drept icc Doru2 Doru2 Cu respect! Va rog sa-mi spuneti daca art 23 alin 1 lit a stabileste ca pori beneficia de Icc incepant cu ziua urmatoare cele care mama a incheiat concediul de ... (vezi toată discuția)
Acordare drept crestere copil Doru2 Doru2 Va rog sa ma ajutati la urmatoarea intrebare.Am fost in Somaj,mi-am suspendat veniturile din Somaj si am intrat in Crestere copil,iar sotia mea a beneficiat de ... (vezi toată discuția)