avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua,

Sora tatalui meu si sotul ei au lasat testament alor mei, pentru casa lor. Mentionez ca ei nu au copii, parintii lor nu mai traiesc, iar sora tataului a murit (traieste doar unchiul).
Inca nu s-a facut succesiunea ei dupa moartea matusii.

Fratii unchiului au dreptul sa atace legal testamentul, nefiind mostenitori rezervatari?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Anton23 , utilizator 14:44, 15 Februarie 2018

Anton23 a scris:

Fratii unchiului au dreptul sa atace legal testamentul, nefiind mostenitori rezervatari?

V-ati raspuns singur la intrebare. Evident, nu.
Multumesc pentru raspuns!

Chiar daca nu s-a facut succesiunea dupa moartea matusii, si se va deschide dupa moartea unchiului, se pastreaza acest drept? (adica nu este afectat testamentul)?

Multumesc anticipat,.
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari.

Prin urmare, acestia nu pot contesta testamentul perfectat.

Numai descendentii, sotul supravietuitor,precum si parintii au acest drept, ca mostenitori rezervatari.
Sunt 2 succesiuni distincte. Nici unul din cele 2 testamente nu e afectat.
Fie dezbateti acum dupa matusa, fie le dezbateti pe ambele dupa decesul unchiului.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)