avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiza topografica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiza topografica

Buna ziua,
Am un proces de sase ani pe fond funciar. Pe scurt, imi lipsesc 124 mp de intravilan. Cheia problemei este o cale de acces aflata in capul parcelei si care permitea accesul la proprietatea vecinului. Aceasta c
ale de acces, DS trecut in actele primariei, in registrul de inventar are cotele 2x18 metri. La fata locului are 5.42x11,45 metri aproximativ. Expertul spune ca este o eroare, desi in documentele primariei drumul are aceste cote. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Anatol2017 , utilizator 09:09, 17 Mai 2018
Pentru un dosar existent pe rolul unei instante de 6 ani de zile, solutionarea nu aputut interveni datorita acestor cifre ?
Da. Acesta este expertul cu numarul cinci. Situatia acestui drum a fost discutata direct de catre expertul cu numarul patru. Expertiza a fost un copy paste dupa expertiza anterioara. Obiectiunile si argumentele prezentate la expertiza acestui expert au stat la baza schimbarii cu acest ultim expert, care se pare ca merge pe aceleasi idei. Acest drum, printre altele, face parte din domeniul public.
Expertul va scrie in raportul de expertiza ce a gasit in teren. Dvs. trebuie sa anexati la dosarul cauzei documente care sa va sustina punctul de vedere, respectiv acte de la primarie.
Instanta este singura in masura sa dea o hotarare, in baza careia sa se faca, dupa caz, modificarile sau completarile necesare, in cadastru.
Asta a si facut. referitor la faptul ca acest drum trebuia sa aiba alte cote decat cele din teren, el spune ca sunt erori. Ca nu poate identifica suprafata in litigiu pentru ca ea nu exista... Argumentul-parerea lui!
Mesaj mutat din topic dublat:

Silvia Zaharia
Avocat
19:12, 15 Februarie 2018
Bănuiesc că expertiza s-a făcut în cadrul procesului, deci este o expertiză tehnică judiciară?

Ați făcut obiecțiuni la expertiză sau ați cerut un supliment sau explicații la raportul de expertiză?

Dacă nu sunteți mulțumit cu răspunsurile la obiectivele raportul de expertiză, puteți solicita o nouă expertiză tehnică, în cadrul procesului, cu condiția ca cererea Dvs. să fie motivată.

Ce opinie are avocatul Dvs. despre raportul de expertiză?

Alte discuții în legătură

Plangere penala expert topo Anatol2017 Anatol2017 Am depus plangere penala pentru marturie mincinoasa contra unui expert topo. Au fost concluziile raportului de expertiza pe care le-am catalogat drept ... (vezi toată discuția)
Fond funciar remus1970. remus1970. un teren din domeniul public(Drum secundar) a intrat in circuitul civil în urmă cu mai multi ani(Titlu proprietate, act schimb şi vinzare cumpărare) Doresc ... (vezi toată discuția)
Expertize topografice Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua, Am un proces de sase ani pe fond funciar. Pe scurt, imi lipsesc 124 mp de intravilan. Cheia problemei este o cale de acces aflata in capul parcelei ... (vezi toată discuția)