avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Conducere fara permis

Buna seara. Sunt plecat din tara de 5 ani iar acum am aflat ca sunt cautat pentru conducere fara permis si ca mau condamnat in lipsa miau dat 4 ani cu executare. Eu acum am o familie astept un copil. Ce ma sfatuiti sa fac sa pot scapa de acesti 4 ani??
Cel mai recent răspuns: Boby1991 , utilizator 10:54, 16 Februarie 2018
Acum ati aflat ca sunteti cautat pentru executare, dar tot acum ati aflat si ca a existat un proces penal pe numele dvs? Sau ati stiut de la inceput despre fapta savarsita si v-ati sustras judecatii
Cum s-a intamplat mai precis?
Stiam ca este un proces dar in momentul acela am decis sa plec din tara.. nu mam mai intors de 5 ani...
Exista posibilitatea redeschiderii procesului penal în cazul judecării în lipsa a persoanei condamnate.
Este considerată judecată în lipsă persoana condamnată care nu a fost citată la proces şi nu a luat cunoştinţă în niciun alt mod oficial despre acesta, respectiv, deşi a avut cunoştinţă de proces, a lipsit în mod justificat de la judecarea cauzei şi nu a putut încunoştinţa instanţa. Nu se consideră judecată în lipsă persoana condamnată care şi-a desemnat un apărător ales ori un mandatar, dacă aceştia s-au prezentat oricând în cursul procesului, şi nici persoana care, după comunicarea, potrivit legii, a sentinţei de condamnare, nu a declarat apel, a renunţat la declararea lui ori şi-a retras apelul.
Si dumnevoastra ce credeti ca o sa ajung la o pedeapsa mai mica de 4 ani?? Mai ales ca eu in afara nu mam pitit sau fugit am acte aici lucrez la o firma , ma gandesc ca pot duce probele astea in instanta ,in plus astept sa imi vina pe lume primul copil si eu sunt singurul intretinator al casei. Va multumesc de raspuns!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat, pedeapsa definitiva - condamnare, cale de atac? ralucka ralucka Un cunoscut de-al meu a avut un proces in care era inculpat,dar nu s-a prezentat!!!la recurs,era intimat,dar nu s-a prezentat nici la acela si acum are de ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs, invinuit lipsa kenzzo2k kenzzo2k In urma cu cateva luni am gasit din intamplare, on-line, faptul ca verisorul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in cazul unui furt. In ... (vezi toată discuția)
In cat timp expira un dosar penal? vlladu_vllad vlladu_vllad am avut o altercatie cu un prieten si a depus plangere si in acelasi timp a scos si certificat medico-legal, si am mari sanse sa ma capat cu un dosar penal! ... (vezi toată discuția)