avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical ...

Buna ziua ,
Sper sa ma puteti ajuta in urmatoarea mea problema .
Acum 1 luna si jumatate m-am angajat la o firma cu toate actele in regula... chiar m-a uimit seriozitatea lor dupa nici o zi aveam copia dupa contractul individual de munca , aseadar prin acest lucru imi dau seama ca sunt destul de seriosi , aseadar dupa 1 luna si jumatate m-am imbolnavit , si mi-am scos concediu medical . Pe acel concediu scrie cum ca ar fi "URGENTA" interventie chirurghicala . Intrebarea mea e urmatoare imi va fi platit concediul ? deoarece am doar de 1 luna si jumatate n campul munci ?
Fiind de urgenta ar trebui sa fie platit 100% .
Cel mai recent răspuns: sergiu02 , utilizator 20:46, 21 Octombrie 2009
Beneficiaza de concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca asiguratii care, in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical inscrise in certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare de cel putin o luna sau perioade asimilate potrivit legii.
Pentru a veni in intampinarea asiguratilor pentru care perioadele ce se iau in calcul pentru acordarea dreptului nu au continuitate, legiuitorul da posibilitatea folosirii oricarei luni de stagiu de cotizare, in ultimele 12 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical. Aceasta dispozitie vine in ajutorul persoanelor care au intrerupt calitatea de asigurat o perioada, au beneficiat de concediu fara salariu sau au avut absente nemotivate. De asemenea, stagiul de cotizare se poate compune din perioade lucrate fragmentar in decursul celor 12 luni luate in calcul cu conditia totalizarii unui numar de 22 de zile.
In situatia unui certificat medical cu urgenta medico-chirurgicala asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, potrivit art. 9 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005.
Ok Va Multumesc Foarte Mult pentru informatiile oferite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediului medical Rebbeca Rebbeca Am si eu o nelamurire privind plata concediului medical.Am inteles din ce am citit pe internet ca trebuie sa fi lucrat o luna ca sa ti se acorde concediu.eu am ... (vezi toată discuția)
Concediu medical meandy meandy Buna ziua, Sunt noua pe aici si poate ma ajuta careva si pe mine. In perioada martie 2009- iulie 2009 am fost angajata (cu carte de munca) dupa care nu am ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)