avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Situatie ipotetica, ca speta didactica:
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Situatie ipotetica, ca speta didactica:

O autoritate publica din Romania semneaza un contract comercial cu o firma din Italia (sau alta tara UE). Contractul se semneaza in Turcia (sau alta tara in afara UE). In contract nu se specifica instanta care poate judeca eventualele litigii.
Intrebare :
Care instanta ar avea competenta judecarii litigiului: din Romania, Italia sau Turcia?
Cel mai recent răspuns: Izabella Rădoi , Avocat 10:46, 16 Februarie 2018
Contractul comercial despre care vorbiți poate fi doar un contract administrativ, cel mai probabil de achiziții, care este supus unei proceduri de încheiere. Încheierea în altă țară a unui contract de acest tip chiar și într-o variantă ipotetică este improbabilă, acestea se încheie la sediul autorității publice.
Chiar dacă ar fi așa (de dragul speței), contractul este supus legislației specifice din România (în cazul din speța dumneavoastră, probabil Legea nr. 98/2016), fiind vorba despre o autoritate publică din această țară, iar prevederile procedurale aferente, inclusiv competența instanței, se regăsesc în Legea nr. 101/2016.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia pe lg. 101/2016 la rezilierea unui contract incheiat pe achizitii publice este conditionata de plangerea prealabila de pe contencios? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Intrebare: Contestatia pe lg.101/2016 (art. 53) fata de rezilierea unilaterala de catre autoritatea contractanta a unui contract incheiat intr-o procedura de ... (vezi toată discuția)
Proces in italia iadriana iadriana sper ca am nimerit bine sectiunea.am avut un contract cu o firma italiana care ne atribuia, noi fiind un fel de antreprenori, montajul mobilerului si altor ... (vezi toată discuția)
Urgent!!! litigiu cu o entitate straina din afara comunitatii europene Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am si eu o problema in sensul ca suntem o societate care achizitionam utilajele din Turcia. Pana acum nu am avut probleme dar la ultimul imoprt ni ... (vezi toată discuția)