avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 351 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot pății?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot pății?

Bună ziua, în luna septembrie anul trecut am avut un conflict cu o persoană, a fost bătut grav de către mine, acum 2 săptămâni am fost chemat la politie pentru ca pe numele meu sa făcut o plângere penala. Respectivul are 14-16 zile de la medicul legist, iar eu am fost găsit ca inculpat pentru lovire și alte violențe. Am încercat pe cale amiabilă, doar ca acea persoana cere o suma pe care nu mi-o permit, nu am de unde asa mult. Întrebarea mea este, dacă pierd în instanță, bani pe care ma va pune judecătorul să îi dau, va fi cu poprire pe salariu? Dacă da, cum se calculează aceasta poprire? Și cazierul va rămâne pătat de tot sau se va șterge? Și dacă da după cât timp. Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Claudiu1992, utilizator
Bună ziua! Din ce am observat în practica judiciară pt spețe asemănătoare cu a dvs inculpații primesc amănarea aplicării pedepsei (art 83 cod penal) sau suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere (art 91 cod penal). Pt prima soluție nu e nevoie de reabilitare deoarece nu avem o condamnare. Mențiunile din cazier dispar după ce persoana este reabilitată, termenele reabilitării se calculează în funcție de cuantumul pedepsei aplicate de instanță (art 165-171 cod penal).
IULIAN-CRISTIAN GLĂVAN, Avocat
Daca veti fi obligat prin hotarare la despagubiri catre partea civila, puteti fi executat silit în oricare dintre formele prevazute de lege, simultan sau succesiv, pâna la realizarea dreptului recunoscut prin titlul executoriu.
Dacă va apărați corespunzător despăgubirile pot fi mai reduse.
Dacă veți avea cazier depinde ce pedeapsa va fi aplicată iar calcululnse face in functie de pedeapsa aplicată.
Am înțeles în mare parte. Nu știu exact cum este cu executarea silită, dacă sunteți amabil domnul Răzvan sa fiți mai explicit
Claudiu1992, utilizator
Eu cred ca am fost explicit daca nu ati inteles ceva, formulati o intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea de drept in urma amnistiei? VenoM12000 VenoM12000 Buna, am fost condamnat in 1998 la 4 ani cu executare pentru furt calificat, chiar daca eu personal nu am furat nimic ci persoana cu care eram, ea fiind mult ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal vs vechiul cod penal xuser xuser Stiu ca se aplica legea ceea mai favorabila pentru inculpat dar intrebarea mea este cum se va calcula termenul de reabilitare? dupa noul cod penal sau dupa ... (vezi toată discuția)
Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)