Buna ziua, m ar interesa cum sunt reglementate absentele platite in codul muncii, pt ca eu nu am gasit nimic,
L a noi la intreprindere pt motive ce nu tin de noim lipsa materiale, s e ia curentul de catre ENEL programat, ne pun sa ne luam concediu de odihna, zilele noatre .....stiu ca nu este legal dar nu gasesc baza legala.
Daca va luati CO , atunci vi se plateste indemnizatia aferenta acestuia.
Daca stati acasa , în cazul în care nu va puteti desfăşura activitatea din motive neimputabile dvs., atunci angajatorul are posibilitatea sa va trimita in "somaj tehnic". Situatie in care angajatorul va trebui sa va plateasca o indemnizaţie, plătită din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mică de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat,
In cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei, angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară.
Nu am fost prezenta la lucru pt ca am fost sunata de seful direct sa nu vin si mi s a spus motivul, ca nu este curent, pt ca se stia ca nu vine la lucru nu au existat nici mijloace de transport( intreprinderea este in afara localitatii) asa ca mi s a asigurat bon de transport la firma cu care au ei colaborare.Eu lucrez program de 12 cu 24 cu 48 , am venit la lucru de la ora 14 la 16.Daca nu iesim la fix cu orele de lucru si iesim pe minus , fara ore suplimentare , suntem platiti cu salariul corespunzator dar luna urmatoare ne sunt trase din orele suplimentare sau normativ daca iese pe plus, nu te intreaba nimeni de ce nu este pontata ziua.. ca doar se vede ca a lipsit intreaga sectie...,
pt d na LILIANA Gradinaru
ADICA din anumite motive ce nu tin de operatori, lipsa materilae, s a luat curentul , esti anuntat sa stai acasa, dar obligat sa iti bagi concediu