avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare din culpa

Daca am adresat unele vorbe cuiva, fara sa am intentia sa amenint persoana respectiva... insa persoana respectiva s-a simtit amenintata.
Vorbele insele au continut amenintator, in abstract. Dar era evidenta lipsa de seriozitate. Nu aveam cum sa prevad ca va lua in serios...
Atunci inseamna ca am actionat din culpa, asadar nu este intrunita vinovatia ceruta pt latura obiectiva a infractiunii de amenintare, care este intentia?!
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:20, 19 Februarie 2018
Intr-adevar, nu e importanta stramutarea. Nu pot avea incredere intr-o singura persoana... d-aia trebuie sa intreb pe toata lumea. Eventual se gaseste si cineva care sa fie de acord cu mine :)
Nu e vina mea ca... 3 avocati, 4 pareri :) Ezit sa introduc toate ouale intr-un singur cos. In felul asta gratulez si mai multe persoane odata!

Cum face procurorul distinctia intre culpa si intentia indirecta?
Poate zice ca, desi am urmarit sa fac o gluma, trebuia sa fiu constient de posibilitatea ca persoana vatamata sa se simta amenintata. Asadar, chiar daca nu am urmarit amenintarea, as fi acceptat posibilitatea...?!
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
aidu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate procurorul sa recalifice o fapta peste dreptul de dispozitie al persoanei vatamate? aidu aidu Judecatorul dintr-un dosar civil a dispus sesizarea Parchetului pentru a se dispune efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ... (vezi toată discuția)
Vinovatia ideineclare ideineclare va rog dk ma puteti ajuta cu nicte exemple concrete in ceea ce priveste fiecare forma de vinovatie...sunt studenta si sunt la inceput si nu pot face exact ... (vezi toată discuția)
Abuzul în serviciu versus neglijenþa în serviciu amcteam amcteam Rog frumos sa-mi explice si mie cineva avizat care este diferenta corecta dintre aceste 2 infractiuni. (vezi toată discuția)