avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea/experiența în specialitate. Se ia în ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea/experiența în specialitate. Se ia în considerare voluntariatul, și dacă da, cum se calculează?

Lucrez ca voluntar pentru a obține vechime/experiență în specialitate. Cum se calculează efectiv această vechime?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Robert Niculescu , utilizator 08:17, 17 Februarie 2018
Activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala si/sau in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.

Prin urmare, experienta profesionala si/sau in specialitate este considerata perioada cuprinsa intre data începerii și data incetarii activității de voluntariat.
Va multumesc pentru raspuns!

Se da urmatoarea situatie; incheiat in 2014 contract de voluntariat (exact pe specialitatea studiilor) in care se specifica un program de cel putin 3 zile/saptamana, 3h/zi de munca.
Exemplu concret:
Cerinta principala concurs: 3 ani vechime studii de specialitate.
Dintr-un CIM aveam 2,5 ani, iar dintr-un contract de voluntariat diferenta de 7 luni.
Comisia a adunat orele pe care organizatia gazda le-a trecut intr-un raport si a constatat ca nu rezulta cele 7 luni necesare completarii celor 3 ani.

Vechimea in studii de specialitate se calculeaza insumand numarul de ore lucrate?
O trimitere catre un text de lege se poate?
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2018
Robert Niculescu, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista text de lege care sa reglementeze modul de calcul al vechimii în specialitate.

Însa din Legea reiese ca perioada în care ați desfășurat voluntariat constituie vechime în specialitate, indiferent de numărul de ore efectuat.
Va mulțumesc. Inutil să mai spun că dosarul, deși inițial aprobat și anunțul potrivit căruia am fost admis la concurs a fost publicat, dupa doua zile a fost respins exact pe acest motiv.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și nu ați depus contestație?

Alte discuții în legătură

Respingere dosar Stefan.Buzoianu Stefan.Buzoianu Buna ziua. M-am inscris la un concurs, in cadrul Spitalului Judetean, pentru postul de asistent medical. La proba scrisa am luat nota 9.25, urmand proba ... (vezi toată discuția)
Voluntariat ii AndraVM AndraVM Buna seara, daca de exemplu am facut voluntariat in domeniul in care vreau sa-mi deschid activitatea ca I.I., imi ajunge contractul de voluntariat ca document ... (vezi toată discuția)
Certificat de voluntariat Tulip tulip Tulip tulip Am facut voluntariat in domeniul financiar contabil in cadrul a trei asociatii fara scop patrimonial in domeniul sportiv. Cum se poate obtine un Certificat de ... (vezi toată discuția)