Activitatea de voluntariat se considera experienta profesionala si/sau in specialitate, in functie de tipul activitatii, daca aceasta este realizata in domeniul studiilor absolvite.
Prin urmare, experienta profesionala si/sau in specialitate este considerata perioada cuprinsa intre data începerii și data incetarii activității de voluntariat.
Se da urmatoarea situatie; incheiat in 2014 contract de voluntariat (exact pe specialitatea studiilor) in care se specifica un program de cel putin 3 zile/saptamana, 3h/zi de munca.
Exemplu concret:
Cerinta principala concurs: 3 ani vechime studii de specialitate.
Dintr-un CIM aveam 2,5 ani, iar dintr-un contract de voluntariat diferenta de 7 luni.
Comisia a adunat orele pe care organizatia gazda le-a trecut intr-un raport si a constatat ca nu rezulta cele 7 luni necesare completarii celor 3 ani.
Vechimea in studii de specialitate se calculeaza insumand numarul de ore lucrate?
O trimitere catre un text de lege se poate?
Va mulțumesc. Inutil să mai spun că dosarul, deși inițial aprobat și anunțul potrivit căruia am fost admis la concurs a fost publicat, dupa doua zile a fost respins exact pe acest motiv.
Voluntariat ii
AndraVM
Buna seara, daca de exemplu am facut voluntariat in domeniul in care vreau sa-mi deschid activitatea ca I.I., imi ajunge contractul de voluntariat ca document ... (vezi toată discuția)