avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Formula executorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Formula executorie

Buna ziua,

Am obtinut o hotarire judecatoreasca de sistare pensie de intretinere.
Instanta a admis aceasta cerere.
A trecut termenul de recurs si a primit si o stampila de "Prezenta sentinta este irevocabila " .

A fost insa respinsa la termenul cerut si cererea de "executorie" .
Cine imi poate explica ce inseamna exact acest lucru .
Multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri.

P.S. Intrebarea exacta este daca o pot prezenta compartimentului finanaciar al firmei mele pentru a putea fi pusa in aplicare.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:48, 3 Noiembrie 2009
Buna seara!
Inteleg ca aveti o hotarare judecatoreasca, care nu a fost recurata, si a devenit definitiva prin nerecurare.Ca sa fie executorie, trebuie mers cu ea la instanta la care v-ati judecat prima data ,si impreuna cu o taxa de timbru in valoare de 6 lei si 2 timbre judiciare 2x0.15bani sa solicitati investirea ei cu formela executorie.Apoi mergeti la serviciul financiar cu ea.
Taxa de timbru o platiti la CEC in raza in care aveti domiciliul.
Multumesc de raspuns.
A fost stabilit un termen pentru investirea cu forma executorie .Cererea de executorie a fost respinsa .
La acest termen a primit numai stampila de irevocabila.
Logica mea nu functioneaza tocmai bine . Iata care sunt argumentele mele.
A fost admisa cererea . A devenit irevocabila . Dar nu este executorie...
Trebuie sa intentez din nou actiune ?
Hotararea judecatoreasca prin care s-a sistat plata pensiei de intretinere, irevocabila, o prezentati la compartimentul financiar. Nu este necesara investirea cu formula executorie.
Multumesc de raspuns .
rodica382002 a scris:

Hotararea judecatoreasca prin care s-a sistat plata pensiei de intretinere, irevocabila, o prezentati la compartimentul financiar. Nu este necesara investirea cu formula executorie.

Da, nu aveti nici ce executa.
E vorba de sistarea pensiei de intretinere.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Cerere de investire cu formula executorie respinsa bge bge Am o hotarare judecatoreasca, o decizie a Curtii de Apel, irevocabila, pentru taxa de poluare, pentru care am depus cerere de invastire cu formula executorie. ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)
Executare silitã cheltuieli de judecata Farkas Traian Farkas Traian În urma unui proces, instanţa a pronunţat o hotărâre irevocabilă, prin care obligă pârâtul la plata cheltuielilor de judecată. Aceasta mai trebuie ... (vezi toată discuția)