Am obtinut o hotarire judecatoreasca de sistare pensie de intretinere.
Instanta a admis aceasta cerere.
A trecut termenul de recurs si a primit si o stampila de "Prezenta sentinta este irevocabila " .
A fost insa respinsa la termenul cerut si cererea de "executorie" .
Cine imi poate explica ce inseamna exact acest lucru .
Multumesc in avans pentru eventualele raspunsuri.
P.S. Intrebarea exacta este daca o pot prezenta compartimentului finanaciar al firmei mele pentru a putea fi pusa in aplicare.
Buna seara!
Inteleg ca aveti o hotarare judecatoreasca, care nu a fost recurata, si a devenit definitiva prin nerecurare.Ca sa fie executorie, trebuie mers cu ea la instanta la care v-ati judecat prima data ,si impreuna cu o taxa de timbru in valoare de 6 lei si 2 timbre judiciare 2x0.15bani sa solicitati investirea ei cu formela executorie.Apoi mergeti la serviciul financiar cu ea.
Taxa de timbru o platiti la CEC in raza in care aveti domiciliul.
Multumesc de raspuns.
A fost stabilit un termen pentru investirea cu forma executorie .Cererea de executorie a fost respinsa .
La acest termen a primit numai stampila de irevocabila.
Logica mea nu functioneaza tocmai bine . Iata care sunt argumentele mele.
A fost admisa cererea . A devenit irevocabila . Dar nu este executorie...
Trebuie sa intentez din nou actiune ?
Hotararea judecatoreasca prin care s-a sistat plata pensiei de intretinere, irevocabila, o prezentati la compartimentul financiar. Nu este necesara investirea cu formula executorie.
Hotararea judecatoreasca prin care s-a sistat plata pensiei de intretinere, irevocabila, o prezentati la compartimentul financiar. Nu este necesara investirea cu formula executorie.
Da, nu aveti nici ce executa.
E vorba de sistarea pensiei de intretinere.